Nieuwe expositie Galerie Alphen Art, vanaf zaterdag 15 januari weer open

Op vrijdagavond 15 april heeft de officiële opening plaatsgevonden van een nieuwe expositie in Galerie Alphen Art in De Aarhof. Deze expositie loopt vanaf vrijdag 15 april tot en met woensdag 18 mei.

Annelies van Wijk exposeert aquarellen en werk met aquarelkrijt op aquarelpapier. Haar werk is realistisch. Inspiratiebronnen haalt ze meestal uit de natuur, ze maakt landschappen en bloemen, een enkele keer een stilleven.

Freek Steijsiger exposeert zijn schilderijen onder de titel “Vooral Rood”. Rood als hoofdkleur in de schilderijen omdat dat de kleur is die de mens raakt. Het zijn olieverfschilderijen waarin zand is verwerkt. De nadruk van zijn werk op het expressionisme waarin een vleugje figuratie is verwerkt. Vaak wordt in de schilderijen wel iets gezien dat de kijker herkent, bijvoorbeeld een silhouet van een mens, een gezicht of een werelddeel.

Gerard Bes uit Nieuwkoop is beeldhouwer. Vanuit ideeën en schetsen, krabbelen ontstaan over het algemeen zijn gestileerde beelden en plaquettes. Soms volgens plan, waarbij hij zich ook wel laat leiden door materiaal en techniek.

Yvonne van Staveren laat de kunstliefhebber kennismaken met haar aquarellen die de natuur als onderwerp hebben. Aquarel is een techniek die haar bijzonder boeit omdat water en verf veel aan het toeval overlaten.

De schilderijen van Nico van der Putten hebben een illustratief karakter. Ook bij Nico komt de inspiratie uit de natuur. De onderwerpen zijn over het algemeen botanisch. De werken zijn rustige, realistisch geschilderde composities die harmonisch van kleur zijn.

Casper Cammeraat laat in deze expositie nieuw werk zien onder zijn noemer "Schrijven met licht", wat de letterlijke betekenis van fotografie is. Zijn bijzondere foto-beelden hebben dit keer als thema’s 'Bewogen' en 'Kaleidoscopische Mandala's'.

Cesar van der Molen verkent in de driedimensionale werken die hij tentoonstelt expliciet het materiaal hout. De drie objecten zijn de laatste 8 jaar ontstaan en vertegenwoordigen een deelproject dat thematisch de begrippen Justitie, De Astronaut en de Bouwer omvat.

Petra van der Made heeft als favoriete onderwerp portret en model. Haar werk typeert zich door vormvaste krachtige lijnen.

Galerie Alphen Art, De Aarhof 41, Alphen aan den Rijn

Geopend: di, wo en vrij van 12.00 - 17.00 uur en op zaterdag van 11.00 - 16.00 uur


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een agendapunt in

Meer agendapunten

1 februari 2022 – 31 december 2022 Stichting Gilde Alphen aan den Rijn
Stadswandelingen centrum Alphen a/d Rijn

De stadsgidsen van het Gilde staan het hele jaar voor u klaar om interessante- en leuke verhalen over Alphen te vertellen.

14 februari 2022 – 14 februari 2023 Sagenn Educatie B.V.
Gratis Cursussen

Kosteloos je schrijf-, lees- of rekenvaardigheden verbeteren? Dan ben je bij Sagènn op het juiste adres!

6 april 2022 – 6 juni 2022 Theater Castellum
Comeback atelier verfstreken bij Theater Castellum

Met de expositie Back on Stage beleven de kunstenaars van Atelier Verfstreken een comeback in het theather Castellum. Met Back on Stage zijn zij terug van weggeweest! De prachtige serie schilderijen in de foyer toont hun verwantschap met het theater, de artiesten en podiumkunstenaars aan de bezoekers.

14 april 2022 – 25 juni 2022 Adventskerk
100 jaar geschiedenis Adventskerk te zien op expositie

Al vanaf de start van dit jaar worden er allerlei festiviteiten rondom de 100-jarige verjaardag van de Adventskerk georganiseerd. Op enkele zaterdagen in mei en juni wordt er een bijzondere expositie in de kerk geopend. Deze tentoonstelling vertelt bezoekers het verhaal van 100 jaar kerk en wordt ondersteund door dans- en muziekvoorstellingen. Burgemeester Liesbeth Spies zal de expositie officieel openen op zaterdag 14 mei om 11:00 uur.

6 mei 2022 – 26 augustus 2022 Dorpshuis Aarlanderveen
Zomeravond Klaverjassen

Klaverjassen in het Dorpshuis van Aarlanderveen.