Workshop 'Creatief met Zwerfafval'

Wist je dat je van zwerfafval hele leuke dingen kunt maken? Je ontdekt het tijdens deze workshop onder leiding van kunstenares Annelies Leeflang van Boskoop Creatief en Schone Buurt Coach Karen van ’t Padje. Doe je mee?

Verzorgd door Boskoop Creatief en de Schone Buurt Coaches

Wist je dat je van zwerfafval hele leuke dingen kunt maken? Je ontdekt het tijdens deze workshop onder leiding van kunstenares Annelies Leeflang van Boskoop Creatief en Schone Buurt Coach Karen van ’t Padje.

We maken kunstwerken van het zwerfafval dat we in de ochtend hebben opgeraapt tijdens de Voorjaarsschoonmaak in Boskoop Centrum. De kunstwerken worden daarna tentoongesteld in de Bibliotheek en/ of het centrum van Boskoop. Leuk om te doen als ouder-kind activiteit!

Over Boskoop Creatief

Stichting Boskoop Creatief organiseert in samenwerking met diverse docenten creatieve lessen voor jong en oud. Je kunt er schilderen, tekenen, aquarelleren, keramiek maken, hout bewerken, batiken, schilderen met bijenwas, mozaïeken en nog veel meer. Docent en kunstenaar Annelies Leeflang heeft veel ervaring in het werken met allerlei materialen, waaronder gerecyclede producten.

Over de Schone Buurt Coaches

De Schone Buurt Coaches van de Gemeente Alphen aan den Rijn inspireren en informeren inwoners om bewuster met afval om te gaan. Ze geven les op scholen en gaan in gesprek met ondernemers en inwoners. Ze organiseren o.a. informatiebijeenkomsten en opschoonacties in samenwerking met betrokken bewoners.

Meedoen?

De workshop is geschikt voor creatievelingen van 6 jaar en ouder. Voor de gratis workshop zijn een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Meld je snel aan als je erbij wilt zijn!

Voor degenen die ook meedoen aan de voorjaarsschoonmaak in de ochtend wordt door de Schone Buurt Coaches een lunch met broodjes verzorgd.


Stuur een agendapunt in

Meer agendapunten

4 oktober 2022 – 2 mei 2023 Theater Castellum
Pubquiz

Hoedje op, hoedje af, sportvragen, actualiteiten, plaatjesrondes; de Pubquiz staat garant voor een vrolijke, afwisselende en spannende avond! 

1 februari 2023 – 31 december 2023 Stichting Gilde Alphen aan den Rijn
Stadswandelingen centrum Alphen aan den Rijn

Interessante verhalen over Alphen door de stadsgidsen van het Gilde.

11 februari 2023 – 6 april 2023
‘Nieuwsgierig tot achter de horizon’ uitgebeeld door Renée Blom

In het werk van Renée Blom speelt het landschap een grote rol. Zij zoekt het perspectief, de weidsheid en de beperking.

24 februari 2023 – 29 maart 2023 Aarhof (Centrum)
Nieuwe expositie in Galerie Alphen Art

Expositie met schilderijen, beeldhouwwerken en 3D installaties.

1 maart 2023 – 5 juli 2023
A-MEEZING VOICES

A-MEEZING VOICES - De Vocalgroup voor jongeren!

22 maart 2023 – 19 april 2023 Bibliotheek Rijn en Venen
Beatmakers

Wil jij goeie beats kunnen maken? Ben je een muziekliefhebber? Doe dan mee met deze workshop en leer van professionals hoe je een strakke beat maakt.