Film, This Much I Know To Be True

In This Much I Know To Be True komt de creatieve relatie tussen Nick Cave en Warren Ellis tot leven wanneer ze samen nummers spelen van hun laatste twee studioalbums, Ghosteen (Nick Cave & The Bad Seeds) en Carnage (Nick Cave & Warren Ellis). Cameraman Robbie Ryan, uiteraard bekend van meerdere grote features maar ook Nick Cave’s laatste concertfilm Idiot Prayer, is ook bij dit project weer van de partij.

Nick Cave en Andrew Dominik besloten opnieuw de handen ineens te slaan toen in het voorjaar van 2021 vanwege COVID de tour van Nick Cave wéér uitgesteld moest worden. Met als resultaat This Much I Know To Be True, ‘a joy from start to finish’ aldus Indiewire. De film ging op de Berlinale 2022 in première.

Nick Cave en Warren Ellis worden in This Much I Know To Be True vergezeld door achtergrondzangers en zangeressen, een strijkkwartet en special guest Marianne Faithfull.

Exclusief in de bioscoop op 11 en 15 mei.


De Volkskrant **** This Much I Know to Be True is een ode aan de magie wanneer Nick Cave en Warren Ellis samen muziek maken.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een agendapunt in

Meer agendapunten

1 februari 2022 – 31 december 2022 Stichting Gilde Alphen aan den Rijn
Stadswandelingen centrum Alphen a/d Rijn

De stadsgidsen van het Gilde staan het hele jaar voor u klaar om interessante- en leuke verhalen over Alphen te vertellen.

14 februari 2022 – 14 februari 2023 Sagenn Educatie B.V.
Gratis Cursussen

Kosteloos je schrijf-, lees- of rekenvaardigheden verbeteren? Dan ben je bij Sagènn op het juiste adres!

6 april 2022 – 6 juni 2022 Theater Castellum
Comeback atelier verfstreken bij Theater Castellum

Met de expositie Back on Stage beleven de kunstenaars van Atelier Verfstreken een comeback in het theather Castellum. Met Back on Stage zijn zij terug van weggeweest! De prachtige serie schilderijen in de foyer toont hun verwantschap met het theater, de artiesten en podiumkunstenaars aan de bezoekers.

14 april 2022 – 25 juni 2022 Adventskerk
100 jaar geschiedenis Adventskerk te zien op expositie

Al vanaf de start van dit jaar worden er allerlei festiviteiten rondom de 100-jarige verjaardag van de Adventskerk georganiseerd. Op enkele zaterdagen in mei en juni wordt er een bijzondere expositie in de kerk geopend. Deze tentoonstelling vertelt bezoekers het verhaal van 100 jaar kerk en wordt ondersteund door dans- en muziekvoorstellingen. Burgemeester Liesbeth Spies zal de expositie officieel openen op zaterdag 14 mei om 11:00 uur.

6 mei 2022 – 26 augustus 2022 Dorpshuis Aarlanderveen
Zomeravond Klaverjassen

Klaverjassen in het Dorpshuis van Aarlanderveen.