Natuurmonumenten, beheerunit Nieuwkoop

Natuurfilm: ‘Rietland in de Randstad’ in Bezoekerscentrum De Veenweiden

  • , ,
  • zondag 15 mei 2022 om 14:30 – 16:00

Als jongens hebben Jan van den Ende en Bob Schrijvers het plassengebied in Nieuwkoop onveilig gemaakt. Hun vriendschap mondde jaren later uit in een film over dit prachtige natuurgebied. Tal van vogels die hun jongen groot brengen trekken voorbij in een moerasgebied met vleesetende planten als zonnedauw en blaasjeskruid.  

Prachtig inkijkje 

Met deze film krijg je een prachtig inkijkje in het plassengebied van Nieuwkoop en Noorden. Je ziet het rijke vogelleven, de flora en ook de mens in deze polder, die onder bescherming staat van Natuurmonumenten. De oorspronkelijke film dateert van de jaren zeventig, maar is in 2009 gerestaureerd en gedigitaliseerd. “Om dit historisch materiaal en deze nalatenschap digitaal te ontsluiten”, aldus Monique van den Broek in dat jaar. Natuurmonumenten gaf een startsubsidie en de overige subsidie kwam van de Provincie Zuid-Holland in het kader van het uitvoeringsprogramma Groene Hart 2007-2013 icoonproject Merk en Marketing.

3e zondag van de maand 

Met de vertoning van deze film op de 3e zondagmiddag van de maand mei vervolgt het Bezoekerscentrum De Veenweiden het initiatief om elke 3e zondag van de maand een filmvertoning te organiseren. Doel is niet alleen een kijkje te geven op een prachtig natuurgebied of cultuurlandschap in de omgeving, maar bijvoorbeeld ook te laten zien wat de consequenties kunnen zijn van opwarming van de aarde.  

Aanmelding 

Belangstellenden voor de filmvertoning gelieve zich aan te melden via Info@bc-deveenweiden.nl. Inloop op de dag zelf mogelijk indien plaats beschikbaar. Je vindt het Bezoekerscentrum aan de Bruins Slotsingel 15, 2403NC Alphen aan den Rijn


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een agendapunt in

Meer agendapunten

1 februari 2022 – 31 december 2022 Stichting Gilde Alphen aan den Rijn
Stadswandelingen centrum Alphen a/d Rijn

De stadsgidsen van het Gilde staan het hele jaar voor u klaar om interessante- en leuke verhalen over Alphen te vertellen.

14 februari 2022 – 14 februari 2023 Sagenn Educatie B.V.
Gratis Cursussen

Kosteloos je schrijf-, lees- of rekenvaardigheden verbeteren? Dan ben je bij Sagènn op het juiste adres!

6 april 2022 – 6 juni 2022 Theater Castellum
Comeback atelier verfstreken bij Theater Castellum

Met de expositie Back on Stage beleven de kunstenaars van Atelier Verfstreken een comeback in het theather Castellum. Met Back on Stage zijn zij terug van weggeweest! De prachtige serie schilderijen in de foyer toont hun verwantschap met het theater, de artiesten en podiumkunstenaars aan de bezoekers.

14 april 2022 – 25 juni 2022 Adventskerk
100 jaar geschiedenis Adventskerk te zien op expositie

Al vanaf de start van dit jaar worden er allerlei festiviteiten rondom de 100-jarige verjaardag van de Adventskerk georganiseerd. Op enkele zaterdagen in mei en juni wordt er een bijzondere expositie in de kerk geopend. Deze tentoonstelling vertelt bezoekers het verhaal van 100 jaar kerk en wordt ondersteund door dans- en muziekvoorstellingen. Burgemeester Liesbeth Spies zal de expositie officieel openen op zaterdag 14 mei om 11:00 uur.

6 mei 2022 – 26 augustus 2022 Dorpshuis Aarlanderveen
Zomeravond Klaverjassen

Klaverjassen in het Dorpshuis van Aarlanderveen.