Film, Bigger Than Us

Bigger Than Us is een inspirerende documentaire over jonge changemakers (18-25 jaar oud) overal ter wereld.  Op het moment dat de wereld op het randje van de afgrond lijkt te staan, laten deze jongeren zien hoe we het misschien wél kunnen aanpakken en hoe we zelf de verandering kunnen zijn waarnaar we verlangen. Een ode aan jonge wereldverbeteraars.

Jonge activist Melati Wijssen reist voor deze documentaire de wereld rond om een portret te maken van mede-activisten die zich wereldwijd inzetten voor een betere toekomst voor iedereen. De Nederlands-Indonesische Melati Wijsen (20) komt al jaren in actie tegen plasticvervuiling en met groot succes; op jonge leeftijd is ze erin geslaagd het eiland Bali vrij te maken van plastic tasjes. Samen met Melati staat er een krachtige generatie op die als doel heeft de wereld te herstellen. Bigger Than Us toont de intrigerende en ontroerende reis van Melati waarbij ze andere jonge changemakers ontmoet die hun leven wijden aan een betere toekomst. Zij zetten zich in voor onder meer mensenrechten, het klimaat, vrijheid van meningsuiting en toegang tot onderwijs en voedsel. Van de favela's van Rio tot afgelegen dorpen in Malawi, op geïmproviseerde boten aan de kust van het eiland Lesbos tot Indiaanse ceremonies in de bergen van Colorado. In een tijd waarin alles uit elkaar lijkt te vallen, laten deze jonge changemakers op inspirerende wijze zien dat iedereen een verschil kan maken voor een betere wereld. Bigger Than Us van regisseur Flore Vasseur werd mede geproduceerd door Marion Cotillard en werd geselecteerd voor het Filmfestival van Cannes in een speciaal klimaat-programma.

Veertigjarig jubileum Wereldwinkel Alphen aan den Rijn
De vertoning van deze film vindt plaats in samenwerking met de Wereldwinkel Alphen aan den Rijn, in het kader van de jubileumviering. De film sluit aan bij de missie en het motto van de wereldwinkel: Voor een beter leven wereldwijd! Naast eerlijke handel is duurzaamheid een belangrijk thema voor de Wereldwinkel. Ook voor Parkvilla is duurzaamheid één van de speerpunten in haar cultuurbeleid.

Vrijdag 13 oktober jongerentarief
Deze film over idealistische jongeren is boeiende klimaatfilm voor alle jongeren vanaf 14 jaar. Op vrijdagavond 13 oktober 20.00 uur bieden we daarom een speciaal jongerentarief (t/m 25 jaar) van € 6,00. Kom jij ook langs?


Stuur een agendapunt in

Meer agendapunten

31 mei 2024 – 8 augustus 2024
Zomer Expositie met als thema "OPWARMING" door de deelnemers van de Stichting

Veel divers werk, sculpturen, schilderijen, foto's en assemblage kunst

15 juni 2024 om 11:00 – 15:00 Winkelcentrum de Baronie
Baronie kleurt oranje

Winkelcentrum de Baronie loopt alvast warm voor het EK 2024. Zaterdag 15 juni van 11:00-15:00 uur wordt het plein van Winkelcentrum de Baronie omgebouwd tot voetbalplein met allemaal leuke kinderactiviteiten. Kom helemaal in de oranje stemming. Alle activiteiten zijn gratis.

15 juni 2024 om 13:30 – 15:20 Castellum Theater & Film
15 juni 2024 om 15:45 – 17:35 Castellum Theater & Film