Het mes snijdt aan drie kanten

  • Theater Castellum, Rijnplein 1-3, 2405 DB Alphen aan den Rijn
  • woensdag 15 november 2023 om 20:30 – 23:59

René komt met verhalen, humor, muziek, beeldmateriaal en natuurlijk zijn koksmes!

In een theatrale caleidoscoop van culturen neemt René Pluijm je in deze interactieve, vlammende voorstelling aan de hand, laat pakkende beelden zien uit de tv-serie ‘Pluijm’s Eetbare Wereld’, duikt in zijn verleden, etaleert zijn visie op ons eetgedrag nu en in de toekomst en beantwoordt vragen. En… wellicht is er ook nog iets te proeven! 

Gedurende zijn reizen voor 'Pluijms Eetbare Wereld' zuigt René informatie op uit de vele culturen die hij onderzoekt. Jong en oud, arm en rijk, blank of kleurrijk, in alle windstreken staat voedsel steeds centraal. Hij wordt vaak afgeschilderd als 'Eetgewoonteverbeteraar' of 'Culinair avonturier', verafschuwt routine ('Leve het onbekende!') en is altijd hongerig naar méér. Het heeft alles te maken met zijn intrinsieke drijfveer: mensen met ongebreideld enthousiasme inspireren om anders te denken: wat is de invloed van ons eetgedrag op ALLES? Serious Pleasure noemt hij het. 

Gewapend met verhalen, humor, muziek, beeldmateriaal en natuurlijk zijn koksmes laat René u in deze voorstelling ervaren wat hij bedoelt met serieus positief plezier! 


Stuur een agendapunt in

Meer agendapunten

1 februari 2023 – 31 december 2023 Stichting Gilde Alphen aan den Rijn
Stadswandelingen centrum Alphen aan den Rijn

Interessante verhalen over Alphen door de stadsgidsen van het Gilde.

1 maart 2023 – 5 juli 2023
A-MEEZING VOICES

A-MEEZING VOICES - De Vocalgroup voor jongeren!

6 mei 2023 – 6 juni 2023
Centrumwandeling met stadsgids

Leer meer over de historie van Alphen aan den Rijn

17 mei 2023 – 14 juni 2023 Bibliotheek Rijn en Venen
Beatmakers

Wil jij goeie beats kunnen maken? Ben je een muziekliefhebber? Doe dan mee met deze workshop en leer van professionals hoe je een strakke beat maakt.

5 juni 2023 om 15:00 – 16:00 Bibliotheek Rijn en Venen
Klik & Tik computercursussen

Wil jij beter leren computeren? Bibliotheek Rijn en Venen helpt je verder. Kom langs tijdens de computercursussen, dan kijken we samen welke oplossing het beste bij jou past.

5 juni 2023 om 20:00 – 23:59 Parkvilla