Workshop: Encaustic Art

Tijdens deze workshop kan je originele (Kerst) kaarten maken op een speciale manier. Met een klein schilderijzer en gekleurde blokjes bijenwas kunnen we aan de slag. Teken en/of schilderervaring is niet nodig. Aan wie stuur jij je kaartje?

Kom tijdens deze workshop originele (Kerst) kaarten maken! Op een speciale manier met een klein schilderijzer, gekleurde blokjes bijenwas en hittebestendig papier kunnen we aan de slag. Teken en/of schilderervaring is niet nodig.

Het schilderijzer werkt als een soort penseel, waardoor allerlei leuke effecten ontstaan. Stap voor stap leer je hoe je door het toepassen van bepaalde technieken, de leukste resultaten krijgt!

Ook leuk om thuis als schilderijtje in te lijsten en eventueel als cadeautje weg te geven. De workshop wordt gegeven door de ervaren docente Annelies Leeflang, zij is ook docent bij Boskoop creatief. Nieuwsgierig geworden? Kom naar deze verrassende workshop Encaustic Art.

Stukje geschiedenis

De techniek werd met name gebruikt in de mummie portretten in Egypte rond 1-300 na Christus in de vroege iconen en op sarcofagen, door Grieken en Romeinen maar ook later in vele kunstwerken van de 20e eeuwse Noord- Amerikaanse kunstenaars.

Vele prachtige portretten en iconen zijn in musea over de wereld nog te bewonderen. Encaustic schilderen, ook wel bekend als hete was schilderen, is een samentelling van verwarmde bijenwas waar gekleurde pigmenten aan toegevoegd werden. De vloeibare was word aangebracht op een oppervlak zoals hout, canvas maar ook andere materialen werden gebruikt. De eenvoudigste mengsel bijenwas en gekleurde pigmenten, maar er zijn verschillende andere recepten gebruikt o.a. damar hars, lijnolie en andere ingrediƫnten.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een agendapunt in

Meer agendapunten

31 juli 2021 – 18 december 2021
Wandel mee met Gezond Natuur Wandelen

Wandel gratis mee met Gezond Natuur Wandelen!

16 september 2021 – 10 december 2021 Stichting Gilde Alphen aan den Rijn
Stadswandelingen centrum Alphen a/d Rijn

Stadswandelingen door het centrum van Alphen a/d Rijn

6 december 2021 – 9 januari 2022 De Thermen2
7 december 2021 om 00:00 – 00:00 Bibliotheek Rijn en Venen
7 december 2021 om 11:30 – 12:00 Bibliotheek Rijn en Venen
Informatiepunt Digitale Overheid (IDO)

Het IDO is er voor al je vragen over de digitale overheid. Zoals inloggen met je DigiD, aanvragen van je rijbewijs, belastingen, toeslagen en je pensioenoverzicht. Ons advies is gratis. Maak een afspraak!