Klarinetensemble Hart van Hout speelt 'Licht'

Op zondagmiddag 16 februari 2020 wordt een bijzonder concert gegeven door het regionale klarinetensemble Hart van Hout in de Oudshoornse kerk in Alphen aan den Rijn. Bijna 45 klarinettisten uit de wijde regio brengen een afwisselend programma ten gehore, onder leiding van Gerhart Drijvers. Het thema van dit concert is ‘Licht’. Het concert wordt uitgevoerd samen met een koor uit Alphen aan den Rijn en mezzosopraan Martine Straesser. Het concert begint om 15:00 uur. Kaarten kosten € 10 (t/m 16 jaar € 8) en zijn vanaf 14:30 uur aan de deur verkrijgbaar.

In het najaar van 2017 namen twee klarinettisten die elkaar kennen van Harmonie Arti uit Alphen aan den Rijn het initiatief om een nieuw regionaal ensemble op te richten van louter klarinettisten. Op het eerste project waren de reacties zeer enthousiast en lovend, waarop Evie-Janne van Noorel en Paul Verlaan besloten een tweede project te organiseren.

Het klarinetensemble studeert een afwisselend programma in voor de concerten op 1 februari in Breukelen en op 16 februari in Alphen aan en Rijn. Evie-Janne van Noorel: “Tijdens het eerste project deden 35 klarinettisten mee uit de wijde regio. Nu doen er bijna 45 klarinettisten mee op alle soorten en maten die er voorkomen: es-, bes-, alt-, bas- en contrabasklarinet. In een beperkt aantal repetities studeren zij een concertprogramma in. De meeste muziekstukken zijn speciaal gearrangeerd voor dit klarinetensemble in samenwerking met de Bourdon Hogeschool voor Muziek”. Tijdens het concert door het klarinetensemble, onder leiding van Gerhart Drijvers, zijn een kamerkoor en de mezzosopraan Martine Straesser eveneens te horen.

Programma

Het concert begint met de Ouverture Candide van Leonard Bernstein. Samen met Martine Straesser als soliste wordt het prachtige ‘Urlicht’ uit de 2e symfonie van Mahler ten gehore gebracht. Verder klinken onder andere werken van de Amerikaanse componisten Samuel Barber en Eric Whitacre, het bekende Summertime van Gershwin uit Porgy en Bess, en verschillende nummers uit de musical Les Misérables. Het programma wordt vervolgd met Lux Aeterna uit de film “Requiem for a dream” en sluit af met het indrukwekkende slotlied uit Candide “Make our Garden Grow”.

Het concert ‘Licht’ is op zondagmiddag 16 februari in de Oudshoornsekerk aan de Oudshoornseweg 90 in Alphen aan den Rijn. Het concert begint om 15:00 uur (zaal open om 14:30 uur). Kaarten kosten € 10 (t/m 16 jaar € 8) inclusief consumptie en zijn verkrijgbaar aan de zaal. Meer informatie is te vinden op de facebookpagina ‘Klarinetensemble Hart van Hout’ of door een e-mail te sturen naar klarinetchoir@gmail.com.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een agendapunt in

Meer agendapunten

1 september 2020 – 30 september 2020 Aarhof (Centrum)
5 september 2020 – 7 november 2020 Ammoniet Uitvaartbegeleiding
Uitvaartwinkel De Aandacht geopend

Gedenksieraden, urnen, keepsakes & troostcadeautjes

5 september 2020 – 7 november 2020 Ammoniet Uitvaartbegeleiding
Koffie met een Oortje

Voor ieder verhaal een luisterend oor

27 september 2020 om 14:30 – 15:30 Theater Castellum
The Fancy Fiddlers

Voor de 10e maal openen The Fancy Fiddlers het seizoen 2020-2021 met een feestelijke opening o.l.v. Coosje Wijzenbeek.

27 september 2020 om 14:30 – 23:59 Parkvilla
28 september 2020 om 20:00 – 23:59 Parkvilla