Nieuwe expositie in Galerie Alphen Art

  • , ,
  • vrijdag 16 februari 2024 – woensdag 20 maart 2024

Expositie met 0.a. schilderijen en keramiek

Galerie Sta-art in Winkelcentrum De Aarhof in Alphen aan den Rijn exposeert van 16 februari t/m 20 maart een gevarieerd aanbod aan kunst van acht kunstenaars. De expositie heeft een bijzondere opening met behalve muzikale omlijsting van Martijn Obdeijn een gedicht van stadsdichter Lars Ferweda. Op vrijdagavond 16 februari om 19.30 uur is iedereen welkom om dit feestelijk mee te maken! De expositie is al vanaf 12.00 uur toegankelijk. Als extra is in de bibliotheek in het centrum ook een deel van de expositie ingericht.

Ann van der Meer liet zich door haar verre reizen inspireren voor haar Dreamtravels: magische reizen in kleur op het doek. Hierbij begon ze te experimenteren met het werken in diverse lagen in acryl en olieverf in combinatie met het gebruik van andere materialen zoals textiel, goudverf, pigmenten en het gebruik van curry, koffie, etc. In haar nieuwe serie Travels neemt ze de kijker mee op haar reizen door een bijzonder fantasierijke, aardse en kosmische wereld. De magie van die wereld brengt ze op het doek aan je over in een palet van kleuren en een lichtspel dat diepte aanbrengt en verwondering oproept. Er valt veel voor de toeschouwer te ontdekken!

Ans Duin schildert op het linnen haar verlangen naar kleur, naar bloemen, naar geur, naar een lieflijke wereld. Even wegdromen in het landschap en weg van de dagelijkse werkelijkheid. Kunst laat Ans ook het leven omarmen en accepteren in al zijn vormen, vreugde en verdriet. Het schilderen is bij Ans minstens zo belangrijk als het uiteindelijke resultaat, als zij schildert zoekt haar drang tot scheppen een uitweg en verwerkt zij zo haar opgedane indrukken.

Els de Jong is kunstenares in hart en nieren. Ze exposeert regelmatig keramiek en beeldhouwwerk in Galerie Alphen Art. Haar werk sluit aan op dingen die zij in het dagelijks leven tegen komt en haar een blij gevoel geven. Deze keer exposeert ze grote werken in keramiek, beschilderd met glazuren. Het thema in deze werken is “rozen”, waarbij de matte ondergrond van haar vazen contrasteert met de glanzend uitgevoerde rozen.

Ook Magda RIjneke brengt keramiek in deze expositie. Haar werken staan in een traditie van pottenmakers, die vooral bewogen worden door het aardse van de klei. Zij laat de klei en haar huiden zien en werkt graag met oxides. Met de grove chamotte komt de klei goed tot zijn recht en met de oxides worden de contrasten tussen glad en grof, ruw en structuur benadrukt. De werken zijn handmatig opgebouwd (niet op de draaischijf) en dus uniek en eenmalig. Men kan haar werken beschrijven als puur, perfect in het niet perfecte. Elke kant ervan heeft iets verrassends. Magda heeft haar eigen stijl ontwikkeld die doet denken aan de mediterrane kunst. Regelmatig exposeert ze bij diverse galeries en ook in het buitenland.

Nanny Kooij is een kunstschilder die vooral naar de natuur wil schilderen met al het moois wat het te bieden heeft. Haar aansprekende schilderijen maakt zij bij voorkeur in haar geliefde olieverf, waardoor de schilderijen meer diepte en warmte krijgen. Echter ook de technieken acrylverf, aquarel, krijt, pastel en tempera beheerst ze. Nanny: “Het is prachtig om de natuur vast te leggen in een schilderij. Het maakt mij zeer gelukkig om te blijven schilderen. Het is ontzettend fijn als mensen van mijn schilderijen kunnen genieten”.

Voor Paul Hautmans is kunst is een poging om aan zijn onrustige aard (“als ik vind wat ik zoek heb ik slecht gezocht”) tegenwicht te bieden, iets materieels te creëren waarin helderheid en toegankelijkheid voorop staan. Hij werkt uitsluitend met bestaande, gebruikte en afgedankte materialen, liefst hout. Zijn drijfveer is om, in een bizarre en vaak lelijke wereld, werken te maken die hij mooi vindt waarbij hij zich voorstelt dat een ander die ook mooi kan vinden.

Ronald de Haas is dagelijks ik in Nieuwkoop in zijn atelier RED te vinden. Daar maakt hij voornamelijk schilderijen in acryl-/olieverf. Zijn kunstwerken zijn veelzijdig, kleurrijk en abstract. De inspiratie komt uit zichzelf: ervaringen uit zijn vroegere werk, zijn reizen naar Indonesië en zijn levenslange passie voor kunst worden in mijn schilderijen verwerkt. Zijn doel is om mooi kunstwerk voor betaalbare prijzen aan te bieden.

Rosh Ajodhia wil graag begrijpen hoe zij, de wereld en het leven zijn vormgegeven. Daarvoor begint ze bij zichzelf en probeert haar innerlijke wereld in haar schilderwerk uit te drukken. Haar schilderijen zijn als spiegels van de ziel waarin ze visuele associaties laat zien uit het onbewuste, die intuïtief en in het moment vorm krijgen en naar de oppervlakte drijven om er bewust van te worden. Via deze visuele associaties leert Rosh zichzelf nog beter kennen. Ze hoopt met haar werk anderen te inspireren om zich ook te verdiepen in hun innerlijke wereld.

Winkelcentrum Aarhof 41, 2406 BT Alphen aan den Rijn

Openingstijden: di. wo. vrij. 12.00 - 17.00 uur, zaterdag 11.00 - 16.00 uur

www.stichtingalphenart.nl, galerie@stichtingalphenart.nl


Stuur een agendapunt in

Meer agendapunten

22 maart 2024 – 24 april 2024
Expositie "RUIMTE" met Corina Mathot, Marieke van Amerom en Antonetta Moerland

Bijzondere expositie met schilderijen en glaswerk

22 maart 2024 – 24 april 2024
Expositie "RUIMTE" met Corina Mathot, Marieke van Amerom en Antonetta Moerland

Bijzondere expositie met schilderijen en glaswerk

22 april 2024 om 19:45 – 21:55 Castellum Theater & Film
Back to Black

Back to Black vertelt Amy Winehouses levensverhaal, van haar opvoeding en bruisende jaren in Londen tot haar intense reis naar wereldwijd succes, maar laat ook de donkere kant daarvan zien. Gedurende haar hele carrière tot aan haar tragische dood bleef de zangeres worstelen met haar demonen, haar roem en de toxische knipperlichtrelatie met haar grote liefde.Ook draait de film vanaf 18 april in Castellum!

22 april 2024 om 20:00 – 21:50 Castellum Theater & Film
Dream Scenario

Doodgewone professor en eenzame loser Paul Matthews (Nicolas Cage) wordt van de ene op de andere dag een viral celebrity wanneer hij plots verschijnt in de dromen van miljoenen mensen. Hoe en waarom dit gebeurt, is voor Paul een compleet raadsel, maar hij is er niet boos om. Studenten komen eindelijk naar zijn lessen, hij wordt gevraagd voor grote brand deals en de relatie met zijn vrouw is nog nooit zo goed geweest. Maar dan nemen de nachtelijke verschijningen een duistere wending en veranderen ze in gruwelijke nachtmerries. 'Dream Scenario’ is een donkere komedie, geschreven en geregisseerd door Kristoffer Borgli ('Sick of Myself') en producent Ari Aster ('Beau Is Afraid', ‘Midsommar', ‘Hereditary'). Andere bekende gezichten in de film zijn Julianne Nicholson ('I, Tonya') en Michael Cera ('Gloria Bell, Superbad').

22 april 2024 om 20:00 – 23:59 Parkvilla
22 april 2024 om 20:15 – 21:55 Castellum Theater & Film
Invasie

Vanuit het niets worden Curaçao en Aruba aangevallen door een dictatoriaal buurland. Politiek Den Haag is verbijsterd. Wanneer het conflict in snel tempo escaleert, moeten drie jonge mariniers het verschil zien te maken. Al snel ligt ook de kazerne op Aruba onder vuur en gaat het luchtruim op slot, terwijl de Nederlandse ambassadeur nog geëvacueerd moet worden uit vijandelijk gebied. De reddingsmissie van de kersverse mariniers wordt daardoor een race tegen de klok.