Theater, VERPLAATSING Vera van der Poel | All I Want is Joni

Joni Mitchell (1943) is misschien wel de belangrijkste vrouwelijke singer-songwriter die bekend werd vanaf de jaren 60 en al decennia lang voor steeds nieuwe generaties een belangrijk artiest is. Met haar poëtische teksten, ge-raffineerde melodieën en rijke harmonieën blijft ze elke keer verrassen.

Vera van der Poel, zangeres, multi instrumentalist en componist, heeft 2 solo CD’s gemaakt: Time Versus Time (2012) en Love And Taboo (2017) en een fraaie mix gevonden tussen pop en jazz. Vera was eerder frontvrouw van bands als Mimezine, Voer en Beeswamp. Ze werkte samen met The Nits, Zapp String quartet, in theater en op vele jazz-en poppodia in binnen -en buitenland. Ze leent haar stem ook aan radio/TV commercials en is te horen als gast op talloze albums.

Volgens de ‘kenners’ hebben Vera’s stem en eigen liedjes soms raakvlakken met de Canadese ster en kan zij als geen ander Joni Mitchell’s liedjes smaakvol vertolken. Van der Poel heeft Mitchell als tiener ontdekt, de LP ‘Blue’ toen helemaal grijs gedraaid, en blijft nu nog steeds nieuwe ontdekkingen doen in de ruim 50 jaar rijkende collectie songs.

Vera: ” …haar thema’s trekken mij want spreken tot de verbeelding. Soms recht voor z’n raap of juist een beetje mysterieus. Ze schrijft over eenzaamheid, autonomie, aantrekken en afstoten, vreemdgaan, rusteloosheid… Ze haalt veel inspiratie uit de natuur, uit de Griekse mythologie of oude testament en is een kei in metaforen. De muziek is gecompliceerd maar blijft toch heel toegankelijk en altijd verrassend. Door andere gitaarstemming krijg je andere sferen, ze schuurt tegen de jazz aan en haar timing is goddelijk… De vraag en drang om een programma over Joni Mitchell te maken kwam eindelijk op mijn pad en ik kick er echt op dat ik deze materie eigen heb gemaakt en er mijn eigen draai aan heb kunnen geven…”.

Vera vertelt over Joni’s leven en de achtergrond van de songs. Ze laat samen met gitarist Andreas Suntrop naast een heel scala van Joni songs ook eigen nummers horen, waarin Joni’s liedjes als inspiratiebron dienen en dit alles ondersteund met mooie videobeelden.

Quotes:
JP den Tex (Singer/songwriter): ‘Een unieke ervaring: Vera van der Poel die Joni Mitchell vertolkt is Joni 'horen, zien en voelen’.
Marc Stakenburg (Radiomaker Kro, popjournalist en schrijver MusicTrails USA): 'Vera is Joni en blijft Vera, je voelt de intensiteit, de liefde voor haar muziek.’
Henk Hofstede (The Nits): Vera lijkt niet alleen op Joni, maar zingt zoals Joni en blijft tegelijkertijd de unieke Vera.
Martijn Rosdorff (journalist, radiomaker Avro): Vera’s stem kan Joni’s liedjes écht dragen, haar persoonlijke interpretatie is prachtig en haar eigen liedjes passen zo logisch tussen die van Joni Mitchell. Het wordt er allemaal nog intenser en persoonlijker door!”

strong>Kaartverkoop
Normaal: € 17,50
Parkvilla Vriend: € 15,50
inclusief consumptie


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een agendapunt in

Meer agendapunten

19 mei 2021 – 12 juli 2021 Parkvilla
28 mei 2021 – 30 juni 2021
Expositie Galerie Alphen Art

Nieuwe expositie met 8 verschillende kunstenaars

2 juni 2021 – 21 juli 2021
Training: Opkomen voor jezelf

Wil jij je zelfvertrouwen vergroten en assertiever worden? Geef je dan op voor de training Opkomen voor jezelf.

3 juni 2021 – 1 juli 2021 Wijkcentrum Kerk en Zanen
Training: Uitkomen met inkomen

Wil jij (beter) uitkomen met jouw inkomen? Geef je dan op voor deze training!

11 juni 2021 – 30 juni 2021 Bibliotheek Alphen aan den Rijn
Hiphopinjebieb

HipHopinjebieb is een programma met toffe workshops, masterclasses en andere activiteiten voor taalkunstenaars, verhalenvertellers en dromers.

18 juni 2021 – 20 juni 2021