SamenLoop voor Hoop Alphen aan den Rijn

SamenLoop voor Hoop Alphen aan den Rijn is een evenement voor iedereen die iets tegen kanker wil doen. Gedurende een 24-uurs wandelestafette staan we samen met lotgenoten stil bij kanker én vieren we het leven. Tijdens het evenement lopen deelnemers in teams en lossen elkaar af, zodat uit elk team altijd iemand aan het wandelen is. Ondertussen zorgen indrukwekkende ceremonies, een gezellige braderie en veel activiteiten ervoor dat het voor zowel de bezoekers als de deelnemers een onvergetelijk evenement is. De openheid, saamhorigheid en eensgezindheid maken van een SamenLoop een evenement dat niemand onberoerd laat. Het evenement wordt gehouden in Park Rijnstroom in Alphen aan den Rijn en is gratis toegankelijk.

De openingsceremonie
Zaterdag 16 mei 2020 - 14:00 uur

Onder warme aanmoediging van alle aanwezigen lopen mensen die kanker hebben gehad of nog in behandeling zijn - de Eregasten - samen met hun naasten de eerste ronde over het parcours. Met de openingsceremonie laten we zien dat we er voor elkaar zijn en dat er hoop is.

De Kaarsenceremonie
Zaterdag 16 mei 2020 - 22:30 uur

Als de avond valt steken we de kaarsen aan waardoor de kaarsenzakken met daarop een persoonlijke boodschap, het parcours verlichten. Een emotioneel moment waarbij iedereen even stil staat. We steunen elkaar, herdenken mensen die zijn overleden aan kanker en steken mensen die ziek zijn een hart onder de riem. De ceremonie begint rond 22:30 uur, om 23:00 uur houden we 1 minuut stilte en daarna begint de fakkeltocht.

De KinderLoop
Zondag 17 mei 2020 - 10:00 uur

Naast de ceremonies is er ook een speciale KinderLoop voor basisschoolleerlingen. Dit is een verkorte sponsorloop van 24 minuten. We beginnen om 10:00 uur met een warming-up, daarna gaan de kinderen (begeleid door een ouder of school) 24 minuten lopen over het parcours. Ouders, familie en vrienden moedigen ze natuurlijk aan vanaf de kant!

De Slotceremonie
Zondag 17 mei 2020 - 14:00 uur

Na 24 uur lopen alle deelnemers, begeleid door sfeervolle muziek en gehuld in hun paarse shirt, de laatste ronde samen. Daarna wordt op het podium bekend gemaakt hoeveel geld er in totaal is opgehaald aan de hand van een cheque die aan KWF wordt overhandigd.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een agendapunt in

Meer agendapunten

7 september 2019 – 28 februari 2020 Yogatreasure
Start Yoga Teacher Training in Alphen aan den Rijn

Yoga Teacher Training in Alphen aan den Rijn start 7 september a.s.

1 oktober 2019 – 12 mei 2020 Theater Castellum
9 januari 2020 – 19 maart 2020 Volksuniversiteit Alphen aan den Rijn
Leer Portugees voor op reis

Bom dia! Leer Portugees voor op vakantie!

14 januari 2020 – 14 april 2020 Parkvilla
Cursus "Maak je eigen website met Wordpress"

Maak je eigen website met Wordpress

18 januari 2020 – 4 april 2020 Volksuniversiteit Alphen aan den Rijn
Cursus Frans op reis

Op vakantie naar Frankrijk? Doe nog even een korte cursus!