Theater, Kunstcollege: Pracht en praal aan het Russisch hof

Naar aanleiding van de film De Hermitage: The Power of Art organiseren we een passe-partout met twee kunstcolleges.  De kunstcolleges op 6 en 16 oktober over de Hermitage, beide vanuit een andere invalshoek.
Kunsthistorica Karin Braamhorst neemt je op 6 oktober mee op reis langs de schatkamers van de Hermitage. 
Op 16 oktober staat de pracht en praal aan het Russische hof centraal. Schaf een passe-partout aan en kom met korting naar beide lezingen.


Pracht en praal aan het Russisch hof | 16 oktober
De grandeur van het Russische hof herleeft in deze lezing van Hermitagekenner Karin Braamhorst. We gaan 'op audiëntie' en maken kennis met het officiële hofleven met zijn ceremonies en protocol in het Winterpaleis, de winterresidentie van de tsaren in St. Petersburg. Indrukwekkende portretten, schitterende japonnen, uniformen en andere kostuums belichamen het strakke protocol. De luister van het hofleven, dat met een ijzeren discipline georganiseerd was, moest laten zien dat de Russen niet onderdeden voor Parijs, Wenen en andere Europese centra. 


Het tweede deel van de lezing is gewijd aan de talrijke oogverblindende bals. Indrukwekkende staatsieportretten, gala-uniformen, zijden japonnen, juwelen, gouden snuifdozen en gedecoreerde waaiers waarmee de gasten zichzelf koelte toewuifden, geven een beeld van de weelde waarmee de Russische heersers hun macht onderstreepten. Daarbij krijgt u ook de scandaleuze verhalen te horen. Een feest van een lezing in Parkvilla!


Kaartverkoop
Passe-partout Normaal: twee lezingen op 6 en 16 oktober voor: € 27,00
Passe-partout Vriend: twee lezingen op 6 en 16 oktober voor: € 25,00
Bij aankoop van een passe-partou ontvangt u na aankoop in een separate mail het e-ticket voor de lezing op 16 oktober.
Normaal (één lezing): € 15,50
Vriend (één lezing): € 13,50


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een agendapunt in

Meer agendapunten

31 juli 2021 – 18 december 2021
Wandel mee met Gezond Natuur Wandelen

Wandel gratis mee met Gezond Natuur Wandelen!

6 augustus 2021 – 31 oktober 2021 Bibliotheek Rijn en Venen
Expositie - Kunstproject 'Onderlinge Verbondenheid

In de bibliotheek is er een gigantisch, kleurrijk nest van textiel gemaakt. Dit kunstobject wordt sinds december 2020 gemaakt en is bijna af! Samen met Alphenaren gaan wij Het Nest tijdens een aantal workshops afronden. De expositie omvat het gehele maakproces. Van de eerste schets tot de laatste ingeweven strook.

16 september 2021 – 10 december 2021 Stichting Gilde Alphen aan den Rijn
Stadswandelingen centrum Alphen a/d Rijn

Stadswandelingen door het centrum van Alphen a/d Rijn

29 september 2021 – 1 december 2021
18 oktober 2021 – 24 oktober 2021 Bibliotheek Rijn en Venen
Bomen- en Plantenwandeling

Annet Breure neemt je tijdens een themawandeling mee door Park Zegersloot met een audiotour. Kom van alles te weten over de historie, symboliek en het gebruik van bomen en planten die er groeien. Beleef het gebied rondom de Zegerplas op een compleet nieuwe manier!