Afsluiting feestelijk jaar Adventskerk

  • Adventskerk, Julianastraat 69, 2405 CG Alphen aan den Rijn
  • vrijdag 16 december 2022 om 20:00 – 22:30

Spetterend gospelconcert sluit het feestelijk jaar in Adventskerk af

Gospel & Soul Night met Nederlands bekendste gospel choir en souldiva Berget Lewis. 

Foto boven: Zo! Gospel Choir

Een jaarlang heeft de Adventskerk haar 100-jarige verjaardag gevierd met afwisselende activiteiten in en rondom de kerk. Als afsluiter van het feestelijk jaar vindt op vrijdagavond 16 december de Grande Finale plaats. Nederlands beste en bekendste gospel koor, Zo! Gospel Choir, treedt samen met Berget Lewis in de kerk op.    

Zo! Gospel Choir is samengesteld uit het beste zangtalent dat Nederland te bieden heeft. Het koor is ontstaan in de Amsterdamse Bijlmermeer en is inmiddels uitgegroeid tot het beste en meest gevraagde koor van Nederland. Zo traden ze eerder dit jaar op tijdens het North Sea Jazz festival in Rotterdam, in het voorprogramma van Gregory Porter in de Ziggo Dome en zelfs tijdens BBC proms in de Royal Albert Hall.

Dit multi-etnische koor staat onder de bezielende muzikale leiding van o.a. de “Dutch Queen of Soul, R&B en Gospel” Berget Lewis. Zij zal deze avond ook aanwezig zijn in de Adventskerk en een heerlijke avond met dit koor verzorgen.

Foto Berget Lewis - sept 2022.jpg
Foto: Berget Lewis (officiële persfoto)

“Wat een feestjaar is het geweest. De aftrap was in februari met een unieke lichtshow op de buitenkant van de kerk. Daarna volgde een concert met de Jostiband en Trijntje Oosterhuis, een virtuele torenklim, een expositie in de kerk én zelfs een jubileumboek met 128 pagina’s. Ik denk dat het niemand in Alphen aan den Rijn is ontgaan, dat deze kerk al 100 jaar op een centrale plek in het centrum staat. Want deze mijlpaal is gevierd!” zegt Jan de Kruijf, voorzitter van de stichting. 

De kaartverkoop is gestart. Kaarten voor dit concert zijn verkrijgbaar via de ticket site van Alphens.nl. Kosten zijn € 25 per ticket inclusief 1 pauzedrankje. Vrienden van Stichting Vrienden van de Adventskerk betalen een vriendenprijs, namelijk € 20 per ticket inclusief 1 pauzedrankje. De opbrengst komt geheel ten goede aan het behoud van de 100-jarige Adventskerk als monumentaal en kostbaar religieus erfgoed in Alphen aan den Rijn.  

Voor meer informatie over dit concert, het vriendenprogramma en de stichting in het algemeen verwijzen we naar de website van Stichting Vrienden van de Adventskerk: www.vriendenvandeadventskerk.info


Stuur een agendapunt in

Meer agendapunten

4 augustus 2023 – 11 december 2023 Lida Plomp Kunstwerken
Cursus schilderen

Cursus schilderen bij Lida Plomp

26 september 2023 – 9 januari 2024 Bibliotheek Rijn en Venen
Klimaatcursus 'De groene verandering'

Wil jij meer weten over klimaatverandering en de positieve impact die jij kunt hebben op het klimaat? Met de IVN Klimaatcursus leer je over de wisselwerking tussen mens en klimaat en ontwikkel je een persoonlijke actieplan, waarmee je het geleerde meteen kunt omzetten in de praktijk.

30 oktober 2023 – 13 december 2023
Schilderen bij Petra van der Made

Tekenen en schilderen bij Petra van der Made.

1 december 2023 – 6 december 2023 Castellum Theater & Film
Napoleon

Spectaculaire, actierijke film over de turbulente opkomst en ondergang van de beroemde Franse keizer Napoleon Bonaparte.

1 december 2023 – 3 december 2023 Castellum Theater & Film
De Grote Sinterklaasfilm En De Strijd Om Pakjesavond

Zal het Robbie Reuzel lukken pakjesavond te dwarsbomen of ruiken de Pieten onraad?

1 december 2023 – 3 december 2023 Castellum Theater & Film
De Club Van Sinterklaas Film: De Gestrande Stoomboot

Een nieuw avontuur van de allerleukste Club van Sinterklaas!