Afsluiting feestelijk jaar Adventskerk

  • Adventskerk, Julianastraat 69, 2405 CG Alphen aan den Rijn
  • vrijdag 16 december 2022 om 20:00 – 22:30

Spetterend gospelconcert sluit het feestelijk jaar in Adventskerk af

Gospel & Soul Night met Nederlands bekendste gospel choir en souldiva Berget Lewis. 

Foto boven: Zo! Gospel Choir

Een jaarlang heeft de Adventskerk haar 100-jarige verjaardag gevierd met afwisselende activiteiten in en rondom de kerk. Als afsluiter van het feestelijk jaar vindt op vrijdagavond 16 december de Grande Finale plaats. Nederlands beste en bekendste gospel koor, Zo! Gospel Choir, treedt samen met Berget Lewis in de kerk op.    

Zo! Gospel Choir is samengesteld uit het beste zangtalent dat Nederland te bieden heeft. Het koor is ontstaan in de Amsterdamse Bijlmermeer en is inmiddels uitgegroeid tot het beste en meest gevraagde koor van Nederland. Zo traden ze eerder dit jaar op tijdens het North Sea Jazz festival in Rotterdam, in het voorprogramma van Gregory Porter in de Ziggo Dome en zelfs tijdens BBC proms in de Royal Albert Hall.

Dit multi-etnische koor staat onder de bezielende muzikale leiding van o.a. de “Dutch Queen of Soul, R&B en Gospel” Berget Lewis. Zij zal deze avond ook aanwezig zijn in de Adventskerk en een heerlijke avond met dit koor verzorgen.

Foto Berget Lewis - sept 2022.jpg
Foto: Berget Lewis (officiële persfoto)

“Wat een feestjaar is het geweest. De aftrap was in februari met een unieke lichtshow op de buitenkant van de kerk. Daarna volgde een concert met de Jostiband en Trijntje Oosterhuis, een virtuele torenklim, een expositie in de kerk én zelfs een jubileumboek met 128 pagina’s. Ik denk dat het niemand in Alphen aan den Rijn is ontgaan, dat deze kerk al 100 jaar op een centrale plek in het centrum staat. Want deze mijlpaal is gevierd!” zegt Jan de Kruijf, voorzitter van de stichting. 

De kaartverkoop is gestart. Kaarten voor dit concert zijn verkrijgbaar via de ticket site van Alphens.nl. Kosten zijn € 25 per ticket inclusief 1 pauzedrankje. Vrienden van Stichting Vrienden van de Adventskerk betalen een vriendenprijs, namelijk € 20 per ticket inclusief 1 pauzedrankje. De opbrengst komt geheel ten goede aan het behoud van de 100-jarige Adventskerk als monumentaal en kostbaar religieus erfgoed in Alphen aan den Rijn.  

Voor meer informatie over dit concert, het vriendenprogramma en de stichting in het algemeen verwijzen we naar de website van Stichting Vrienden van de Adventskerk: www.vriendenvandeadventskerk.info


Stuur een agendapunt in

Meer agendapunten

1 februari 2022 – 31 december 2022 Stichting Gilde Alphen aan den Rijn
Stadswandelingen centrum Alphen a/d Rijn

De stadsgidsen van het Gilde staan het hele jaar voor u klaar om interessante- en leuke verhalen over Alphen te vertellen.

14 februari 2022 – 14 februari 2023 Sagenn Educatie B.V.
Gratis Cursussen

Kosteloos je schrijf-, lees- of rekenvaardigheden verbeteren? Dan ben je bij Sagènn op het juiste adres!

9 juli 2022 – 16 oktober 2022 Bezoekerscentrum De Veenweiden
Uitbundige bloemenpracht in Bezoekerscentrum De Veenweiden

Tijdens de zomermaanden inclusief september bloeit het Bezoekerscentrum De Veenweiden als nooit tevoren. Tijdens de expositie ‘Bloemenpracht’ van de uit Oegstgeest afkomstige Truus Serdijn is er een ware explosie van kleuren te zien. Mede geïnspireerd door deze bloemenpracht, laat Adrie Zaalberg haar glasobjecten voor binnen en buiten zien. De exposities worden geopend op zaterdag 9 juli en duren tot half oktober.  

7 september 2022 – 8 november 2022
Weerbaarheidstraining voor kinderen van 6 t/m 8 jr. en van 9 t/m 12 jaar

De Rots en Watertraining voor kinderen in de basisschoolleeftijd gaat weer van start.

26 september 2022 – 19 december 2022
Bridgeles voor beginners

BRIDGECURSUS, in samenwerking met alle Bridgeclubs in Alphen aan den Rijn Vanaf maandag 26 september 2022 wordt in het Buurthuis Kerk en Zanen Oude Wereld 57, Alphen a/d Rijn, 12 keer maandagavond les gegeven aan beginners door André van Herel, officieel bridgedocent. Tijd: van 19.30 uur tot 21.45 uur. Als u nog verder inlichtingen wenst, bel gerust met André van Herel tel. 06-15115388 of e-mail: bridgedocent.andre@gmail.com

30 september 2022 – 7 oktober 2022 Park Zegersloot