Theater, Phoenix Again

Op vrijdag 17 maart komt de Italiaanse band Phoenix Again terug naar Parkvilla. Het vorige concert in Alphen is dan al weer bijna 4 jaar geleden, maar de band heeft bij de vorige concerten zoveel indruk gemaakt dat er nog steeds gevraagd wordt wanneer ze weer komen. Zoals vaker is een gloednieuw album een mooie aanleiding voor een optreden: eind 2022 verscheen het nieuwe album ‘Vision’en daarmee gaat de band terug naar de zo gewaardeerde progressieve roots. Niet alleen zijn de recensies lovend (Melodic. Playful. Chaotic. Reflective. So many fine elements in this instrumental gem!); ook wij zijn zeer onder de indruk.


Phoenix Again (afkomstig uit Brescia) speelt pure symfonische rock met een jaren ’70 tintje en heeft een bijzondere geschiedenis. In 1981 besluiten de drie broers Lorandi (gitaristen Claudio en Sergio en bassist Antonio) om samen met drummer Silvano Silva de band Phoenix op te richten. Dit viertal speelt geruime tijd samen voordat besloten wordt tot een meer symfonisch geluid. Hiervoor trekt Phoenix toetsenist Emilio Rossi aan. Na zeventien jaar is de koek echter op: in 1998 houden de bandleden het voor gezien. In 2007 overlijdt Claudio. Voor de overgebleven broers en drummer Silvano Silva is dit een reden om Phoenix nieuw leven in te blazen. Samen met Marco Lorandi (gitaar) en Giorgio Lorandi (percussie), twee zonen van broer Antonio, en aangevuld met toetsenist Andrea Piccenelli, gaan zij verder onder de naam Phoenix Again. Een goed gekozen naam, als je bedenkt dat een feniks altijd uit zijn eigen as weet te herrijzen. Na de albums ‘ThreeFour’ (2011) en ‘Look Out’ (2014) verschijnt in 2017 het album ‘Unexplored’ dat zeer goed wordt ontvangen en de band ook internationaal op de kaart zet (en ook leidt tot een 1e optreden in Nederland/in Parkvilla).  Op het in 2018 verschenen  ‘Friend of Spirit’ laat de band een heel ander geluid laat horen: sfeervolle, akoestische stukken, met een centrale rol voor de Spaanse gitaar van meestergitarist Sergio. Maar met ‘Vision’ keert Phoenix Again dus terug naar de symfonische rock en dat biedt de zekerheid van een mooie avond vol met progressieve rock in Parkvilla. We zien er naar uit om Phoenix Again (met de nieuwe gitarist Alessio Bolpagni) weer te ontmoeten en hopen natuurlijk dat jullie er allemaal weer bij zijn!


Kaartverkoop: €16,- 


Stuur een agendapunt in

Meer agendapunten

14 februari 2022 – 14 februari 2023 Sagenn Educatie B.V.
Gratis Cursussen

Kosteloos je schrijf-, lees- of rekenvaardigheden verbeteren? Dan ben je bij Sagènn op het juiste adres!

4 oktober 2022 – 2 mei 2023 Theater Castellum
Pubquiz

Hoedje op, hoedje af, sportvragen, actualiteiten, plaatjesrondes; de Pubquiz staat garant voor een vrolijke, afwisselende en spannende avond! 

6 januari 2023 – 17 februari 2023 Bibliotheek Rijn en Venen
Expositie Schilderijen Marco Stad

Marco Stad exposeert van 6 januari t/m 10 februari zijn kleurrijke schilderijen op de eerste etage van Bibliotheek Alphen-Centrum.

24 januari 2023 – 14 februari 2023 Bibliotheek Rijn en Venen
Beatmakers

Wil jij goeie beats kunnen maken? Ben je een muziekliefhebber? Doe dan mee met deze workshop en leer van professionals hoe je een strakke beat maakt.

27 januari 2023 – 29 oktober 2024 Maggie Blue
1 februari 2023 – 31 december 2023 Stichting Gilde Alphen aan den Rijn
Stadswandelingen centrum Alphen aan den Rijn

Interessante verhalen over Alphen door de stadsgidsen van het Gilde.