Boys Boys Boys - vrij om jezelf te zijn

Officiele opening expositie Boys in Heels met kunstfotograaf Henk Veldhuizen én een speciale preview van de voorstelling Boys won't be Boys' die in seizoen 2023/2024 te zien is in Castellum.

Boys in Heels is een fotoserie met jongens op hakken die er stoer, sexy en zowel mannelijk als vrouwelijk uitzien. Henk Veldhuizen, kunstfotograaf van verhalende en theatrale beelden, heeft deze serie gemaakt met de visie: 'Vrij om jezelf te zijn.'  Omdat jezelf mogen en kunnen zijn helaas nog steeds niet vanzelfsprekend is... Een visie die naadloos aansluit bij de voorstelling Boys Won't Be Boys.

Boys Won't Be Boys is een wervelende collage van jongens en mannen*. Ze zingen, dansen, dichten, grappen, rappen of vertellen, in wisselende samenstelling, over hun persoonlijke levens en laten zien dat het stoer is om je (als man) kwetsbaar op te stellen. Of je nou hetero of homo bent, a-seksueel of bi-seksueel, bouwplaats manager of musicalster, intersekse of transgender, jonge vader of dragqueen, niemand past precies in het hokje man. De spelers van Boys Won't Be Boys weten inmiddels hoe bevrijdend het is om je open te stellen. Door al die verschillende verhalen doorbreken we vooroordelen en stereotypen en komen we dichter bij elkaar.

PROGRAMMA - Voor aanvang vindt de officiele opening van de foto expositie plaats in het Theatercafé, gevolgd door een interview met Henk Veldhuizen. Aansluitend laat Boys Won't Be Boys een preview van hun voorstelling zien in de Kleine zaal. Na afloop is er een nagesprek in het Theatercafé met (een deel van) van de cast.

TIJDEN

19.30 uur inloop

19.45 uur opening expositie en interview kunstfotograaf Henk Veldhuizen

20.30 uur Preview voorstelling 'Boys Won't Be Boys' in Kleine zaal

21:15 uur Verwachte eindtijd preview

21.15 uur Nagesprek met publiek in Theatercafé


Boys, boys, boys wordt georganiseerd in samenwerking met cultuurplatform KHABBAZ.


* waar wij de termen mannen/jongens gebruiken bedoelen we een breed scala aan mensen.


Stuur een agendapunt in

Meer agendapunten

16 januari 2024 – 29 februari 2024 Bibliotheek Rijn en Venen
Expositie Emke van Heiningen

Het werk van Emke bestaat voornamelijk uit kleine, kleurrijke schilderijtjes van dieren met grappige, menselijke uitspraken en oneliners. Inspiratie doet ze vooral op op haar werk en op straat. Vervolgens koppelt ze de tekst aan een dier.

31 januari 2024 – 10 april 2024 Bibliotheek Rijn en Venen
KlimaatGesprekken

Je bent bezorgd over klimaatverandering en je wilt graag een bijdrage leveren aan de oplossing. Maar hoe pak je dat aan? Doe mee met deze zesdelige workshopreeks KlimaatGesprekken!

22 februari 2024 om 10:00 – 23:59 Maggie Blue
22 februari 2024 om 13:30 – 23:59 Parkvilla
22 februari 2024 om 13:30 – 23:59 Parkvilla
22 februari 2024 om 20:00 – 23:59 Parkvilla