Zin in Zondag: kinderworkshop 'Hoe word je een Viking?'

Je hebt vast weleens gehoord van Vikingen, want je komt ze overal tegen! In cartoons zoals Wicki de Viking, animatiefilms zoals Hoe tem je een Draak, of in boeken, zoals de Skandiërs uit de Grijze Jager-serie. Maar wat weten we over de echte Vikingen? Je leert het in deze kinderworkshop!

Je hebt vast weleens gehoord van Vikingen, want je komt ze overal tegen! In cartoons zoals Wicki de Viking, animatiefilms zoals Hoe tem je een Draak, of in boeken, zoals de Skandiërs uit de Grijze Jager-serie.

Maar wat weten we over de echte Vikingen? Ze zien er namelijk overal weer anders uit. Dat maakt het lastig om een goed beeld te krijgen van wat een Viking nu precies is. Tijdens deze workshop leer je hoe het vroeger echt was.

Hoe leefden Vikingen en hoe vochten ze? Hoe beleefden zij de wereld om hen heen? En hoe zie je dit allemaal terug in jouw favoriete verhaal? Misschien kom je er aan het eind van de workshop er wel achter dat het verhaal van de echte Vikingen net zo spannend is als de Vikingen uit jouw favoriete boek of film. Dus neem vooral je eigen favoriete Vikingen-boek mee!

Reserveren is gratis Kinderen kunnen gratis meedoen met de workshop, terwijl hun ouder(s)/ verzorger(s) tegelijkertijd de lezing Netflix & Archeologie kunnen bijwonen. Reserveer hier je kaartje voor kinderen van 6 tot 12 jaar.

Zin in Zondag In 2021 organiseert de Bibliotheek een serie culturele en creatieve activiteiten op de zondagmiddag onder de naam Zin in Zondag! Muziek en dans, lezen en literatuur, kunst en cultuur, film en theater... alles komt aan bod.

Zin in Zondag wordt mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van Stichting Bon Coeur.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een agendapunt in

Meer agendapunten

31 juli 2021 – 18 december 2021
Wandel mee met Gezond Natuur Wandelen

Wandel gratis mee met Gezond Natuur Wandelen!

6 augustus 2021 – 31 oktober 2021 Bibliotheek Rijn en Venen
Expositie - Kunstproject 'Onderlinge Verbondenheid

In de bibliotheek is er een gigantisch, kleurrijk nest van textiel gemaakt. Dit kunstobject wordt sinds december 2020 gemaakt en is bijna af! Samen met Alphenaren gaan wij Het Nest tijdens een aantal workshops afronden. De expositie omvat het gehele maakproces. Van de eerste schets tot de laatste ingeweven strook.

16 september 2021 – 10 december 2021 Stichting Gilde Alphen aan den Rijn
Stadswandelingen centrum Alphen a/d Rijn

Stadswandelingen door het centrum van Alphen a/d Rijn

17 september 2021 – 30 september 2021 Parkvilla
22 september 2021 – 22 oktober 2021
Cursus Positief leven start weer!

Cursus Positief leven start 22 september weer!