Zin in Zondag: Lezing 'Netflix & Archeologie’

Zit jij ook graag spannende serie te 'binge-watchen' op de bank, zoals Outlander of Vikings? Het worden historische series genoemd, maar waar zijn ze precies op gebaseerd? In deze lezing gaan we op zoek naar de archeologie achter series.

Je kent het wel, lekker een spannende serie binge-watchen op de bank, zoals Outlander of Vikings. Het worden historische series genoemd, maar waar zijn ze precies op gebaseerd?

Tijdens de Maand van de Geschiedenis gaan we in deze lezing op zoek naar de archeologie achter series en kijken we hoe het verleden word weergegeven in hedendaagse series. Vervolgens zetten we samen onze Indiana Jones archeologen-hoed op en kijken we naar verschillende fragmenten van Vikings en Outlander. Hierbij gaan we na wat er precies wel en niet klopt met het verleden en hoe series ons beeld van het verleden beïnvloeden.

Ben jij Netflix-fan of houd je van historie? Kom dan zeker naar deze lezing. Voor ouders met kinderen organisert AWN Rijnstreek tegelijkertijd een leuke kinderworkshop over Vikingen.

Reserveren is gratis Je kunt de lezing gratis bijwonen, reserveer hier je kaartje. De lezing is geschikt voor volwassenen en kinderen vanaf 14 jaar. Kinderen van 6 tot 12 jaar kunnen tegelijkertijd meedoen aan de kinderworkshop Hoe word je een Viking?

Zin in Zondag In 2021 organiseert de Bibliotheek een serie culturele en creatieve activiteiten op de zondagmiddag onder de naam Zin in Zondag! Muziek en dans, lezen en literatuur, kunst en cultuur, film en theater... alles komt aan bod.

Zin in Zondag wordt mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van Stichting Bon Coeur.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een agendapunt in

Meer agendapunten

31 juli 2021 – 18 december 2021
Wandel mee met Gezond Natuur Wandelen

Wandel gratis mee met Gezond Natuur Wandelen!

6 augustus 2021 – 31 oktober 2021 Bibliotheek Rijn en Venen
Expositie - Kunstproject 'Onderlinge Verbondenheid

In de bibliotheek is er een gigantisch, kleurrijk nest van textiel gemaakt. Dit kunstobject wordt sinds december 2020 gemaakt en is bijna af! Samen met Alphenaren gaan wij Het Nest tijdens een aantal workshops afronden. De expositie omvat het gehele maakproces. Van de eerste schets tot de laatste ingeweven strook.

16 september 2021 – 10 december 2021 Stichting Gilde Alphen aan den Rijn
Stadswandelingen centrum Alphen a/d Rijn

Stadswandelingen door het centrum van Alphen a/d Rijn

17 september 2021 – 30 september 2021 Parkvilla
22 september 2021 – 22 oktober 2021
Cursus Positief leven start weer!

Cursus Positief leven start 22 september weer!