Tour d'Amour

Wat is er mooier dan de liefde? Zeker wanneer je in alle vrijheid je partner kan kiezen. Dat was vroeger niet vanzelfsprekend en zelfs nu in 2022 is het voor roze ouderen niet altijd makkelijk om zichzelf te zijn. In de Tour d’Amour nemen we je mee in de belevingswereld van LHBT ouderen!

Wat is er mooier dan de liefde? Zeker wanneer je in alle vrijheid je partner kan kiezen! Dat was vroeger niet vanzelfsprekend. Zelfs nu is het voor roze ouderen niet altijd makkelijk om zichzelf te zijn. In de Tour d’Amour kun je kennismaken met die verhalen van vroeger en nu, verteld door auteur Eveline van de Putte, roze oudere Magda Römgens en gezongen door Victoria False.

We nemen je mee in de belevingswereld van LHBT ouderen! Auteur Eveline van de Putte neemt je in de Tour d’Amour mee in de belevingswereld van LHBT ouderen door middel van levensverhalen uit haar boeken 'Nieuwe Namen', levensverhalen van transgender ouderen, en 'Stormachtig Stil', levensverhalen van roze ouderen. Eveline wordt daarin ondersteund door een roze oudere en dragqueen Victoria False zorgt voor een ontroerende muzikale boodschap.

Elkaar leren kennen en begrijpen In dit verrassende programma heb je de gelegenheid om vragen te stellen en met de gasten in gesprek te gaan. Zo kun je beter begrijpen hoe de ervaringen van toen bijdragen aan het zwijgen van nu. Diversiteit gaat immers ook over elkaar beter leren kennen en begrijpen!

Tour d’Amour sinds 2014 Tour d'Amour reist sinds maart 2014 door Nederland en België om aandacht te vragen voor seksuele - en genderdiversiteit, aan de hand van levensverhalen van LHBT-ouderen en bijpassende liedjes.


Stuur een agendapunt in

Meer agendapunten

1 februari 2022 – 31 december 2022 Stichting Gilde Alphen aan den Rijn
Stadswandelingen centrum Alphen a/d Rijn

De stadsgidsen van het Gilde staan het hele jaar voor u klaar om interessante- en leuke verhalen over Alphen te vertellen.

14 februari 2022 – 14 februari 2023 Sagenn Educatie B.V.
Gratis Cursussen

Kosteloos je schrijf-, lees- of rekenvaardigheden verbeteren? Dan ben je bij Sagènn op het juiste adres!

9 juli 2022 – 16 oktober 2022 Bezoekerscentrum De Veenweiden
Uitbundige bloemenpracht in Bezoekerscentrum De Veenweiden

Tijdens de zomermaanden inclusief september bloeit het Bezoekerscentrum De Veenweiden als nooit tevoren. Tijdens de expositie ‘Bloemenpracht’ van de uit Oegstgeest afkomstige Truus Serdijn is er een ware explosie van kleuren te zien. Mede geïnspireerd door deze bloemenpracht, laat Adrie Zaalberg haar glasobjecten voor binnen en buiten zien. De exposities worden geopend op zaterdag 9 juli en duren tot half oktober.  

7 september 2022 – 8 november 2022
Weerbaarheidstraining voor kinderen van 6 t/m 8 jr. en van 9 t/m 12 jaar

De Rots en Watertraining voor kinderen in de basisschoolleeftijd gaat weer van start.

26 september 2022 – 19 december 2022
Bridgeles voor beginners

BRIDGECURSUS, in samenwerking met alle Bridgeclubs in Alphen aan den Rijn Vanaf maandag 26 september 2022 wordt in het Buurthuis Kerk en Zanen Oude Wereld 57, Alphen a/d Rijn, 12 keer maandagavond les gegeven aan beginners door André van Herel, officieel bridgedocent. Tijd: van 19.30 uur tot 21.45 uur. Als u nog verder inlichtingen wenst, bel gerust met André van Herel tel. 06-15115388 of e-mail: bridgedocent.andre@gmail.com

30 september 2022 – 7 oktober 2022 Park Zegersloot