Theater, KASSETT en Ikarai | WANKLANK (met theaterbuffet)

Muziektheater over de omstreden filosoof Gerard Bolland
"De teekenen des tijds doen mij een donkere toekomst voorzien." Honderd jaar geleden overleed Gerard Bolland, filosoof aan de Universiteit van Leiden. Zijn provocerende gedachtegoed en bulderende colleges deden veel stof opwaaien. Bolland ontpopte zich tot grondlegger van het fascistisch gedachtegoed in Nederland: bij het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog werd zijn laatste toespraak zelfs opnieuw gedrukt en verspreid. In 2003 werd zijn borstbeeld verwijderd uit de Tweede Kamer – gecanceld, zou je kunnen zeggen. Terecht. Of niet?

WANKLANK duikt in het turbulente leven van deze bewust vergeten filosoof, met een filmische mix van jazz en klassieke muziek. De acteurs en musici van KASSETT en Ikarai kruipen in het hoofd van Bolland. Als we ons zelfs in hem kunnen inleven, dan lukt dat bij iedereen. Want we moeten een poging blijven doen ons tot een onbegrijpelijke ander te verhouden. Toch? Of moeten we iemand als Gerard Bolland niet eens wíllen begrijpen?

Over de makers
KASSETT is een muziektheatercollectief bestaande uit zangeres en actrice Oukje den Hollander, schrijver en regisseur Frank Siera en filosoof en dramaturg Gerko Tempelman. Taal, muziek en filosofie zijn dan ook de drie belangrijke pijlers binnen hun projecten. Die projecten variëren tussen grootschalige locatievoorstellingen, muziektheatertournees, kleinschalige live podcast evenementen of online muziekpresentaties.

Ikarai is een muziekensemble dat wordt geleid door componist en contrabassist Camiel Jansen. Het ensemble, bestaande uit viool, altviool, cello, contrabas, piano en drums, mengt de werelden van klassieke compositie en jazzimprovisatie tot een geluid bij een verhaal. Eerder vertaalden ze de legende van Icarus, een legendarische bokswedstrijd van Muhammad Ali en de magisch-realistische wereld van Murakami naar muziek.

Theaterbuffet
Geniet optioneel van een heerlijk theaterbuffet, bereid door onze huiscateraar Koksvisie, voorafgaand aan de voorstelling (19.00 – 20.00 uur) bestaande uit:

- Brood / aïoli / kruidenboter
- Vegetarische koolsalade / dressing
- Gebraden kiprollade / zachte pepersaus (vlees)
- Vegetarische, gevulde porto bello / soja-kip / fijne groenten (vegetarisch)
- Aardappeltaart
- Zoete aardappel / gebakken spruitjes
- Klein dessert: Bokkenpoot-dessert

Het theaterbuffet is te bestellen tot uiterlijk twee dagen voorafgaand aan de voorstelling (VOL = VOL). Kies bij het bestellen voor de optie ‘Normaal/Parkvilla Vriend met theaterbuffet’. Heb je dieetwensen? Stuur dan na het bestellen een e-mail naar theater@parkvilla.nl

Kaartverkoop (incl. consumptie)
Normaal: € 19,50
Parkvilla Vriend: € 17,50
Normaal + theaterbuffet: € 44,50
Parkvilla Vriend + theaterbuffet: € 42,50


Stuur een agendapunt in

Meer agendapunten

31 mei 2024 – 8 augustus 2024
Zomer Expositie met als thema "OPWARMING" door de deelnemers van de Stichting

Veel divers werk, sculpturen, schilderijen, foto's en assemblage kunst

20 juni 2024 – 26 juni 2024 Bibliotheek Rijn en Venen
Expositie ontwerpwedstrijd 'Duurzame wijk' 2024

Van 13 juni tot 12 juli zijn in Bibliotheek Alphen-Centrum de finale-ontwerpen te bewonderen van scholieren van het Ashram College en het Groene Hart Lyceum die meededen aan de ontwerpwedstrijd ‘Duurzame wijk’. Neem een kijkje!

23 juni 2024 om 13:30 – 15:15 Castellum Theater & Film
23 juni 2024 om 13:30 – 15:20 Castellum Theater & Film