Tour d'Amour

Wat is er mooier dan de liefde? Zeker wanneer je in alle vrijheid je partner kan kiezen. Dat was vroeger niet vanzelfsprekend en zelfs nu in 2021 is het voor roze ouderen niet altijd makkelijk om zichzelf te zijn. In de Tour d’Amour kunt u kennis maken met die verhalen van vroeger en nu.

Wat is er mooier dan de liefde? Zeker wanneer je in alle vrijheid je partner kan kiezen. Dat was vroeger niet vanzelfsprekend en zelfs nu in 2021 is het voor roze ouderen niet altijd makkelijk om zichzelf te zijn. In de Tour d’Amour op 17 december kun je kennismaken met die verhalen van vroeger en nu, verteld door auteur Eveline van de Putte, roze oudere Magda Römgens en gezongen door Victoria False.

Deze Tour d'Amour is onderdeel van de Schitterende Seniorendagen en Een tegen Eenzaamheid.

Eveline van de Putte Auteur Eveline van de Putte neemt je in de Tour d’Amour mee in de belevingswereld van LHBT ouderen door middel van levensverhalen uit haar boeken 'Nieuwe Namen', levensverhalen van transgender ouderen en 'Stormachtig Stil', levensverhalen van roze ouderen. Eveline wordt daarin ondersteund door een roze oudere en dragqueen Victoria False zorgt voor een ontroerende muzikale boodschap. Door dit verrassende programma, waarin je de gelegenheid hebt vragen te stellen en met de gasten in gesprek te gaan, zul je begrijpen hoe de ervaringen van toen bijdragen aan het zwijgen van nu. Dankzij de vele verhalen krijg je een beeld van deze groep, en tegelijkertijd wat meer kennis over de achtergronden en begrippen. Diversiteit gaat immers ook over elkaar beter leren kennen en begrijpen.

Sinds 2014 Tour d'Amour reist sinds maart 2014 door Nederland en België om aandacht te vragen voor seksuele - en genderdiversiteit, aan de hand van levensverhalen van LHBT-ouderen en bijpassende liedjes.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een agendapunt in

Meer agendapunten

31 juli 2021 – 18 december 2021
Wandel mee met Gezond Natuur Wandelen

Wandel gratis mee met Gezond Natuur Wandelen!

16 september 2021 – 10 december 2021 Stichting Gilde Alphen aan den Rijn
Stadswandelingen centrum Alphen a/d Rijn

Stadswandelingen door het centrum van Alphen a/d Rijn

6 december 2021 – 9 januari 2022 De Thermen2
7 december 2021 om 00:00 – 00:00 Bibliotheek Rijn en Venen
7 december 2021 om 11:30 – 12:00 Bibliotheek Rijn en Venen
Informatiepunt Digitale Overheid (IDO)

Het IDO is er voor al je vragen over de digitale overheid. Zoals inloggen met je DigiD, aanvragen van je rijbewijs, belastingen, toeslagen en je pensioenoverzicht. Ons advies is gratis. Maak een afspraak!