Een leven

  • Theater Castellum, Rijnplein 1-3, 2405 DB Alphen aan den Rijn
  • zaterdag 17 december 2022 om 20:30 – 23:59

Ontroerende en persoonlijke monoloog die geen moment verveelt.

Gewapend met de ontroerende tekst van de Engelse schrijver Nick Payne staat Benja Bruijning voor het eerst solo op toneel. Het stuk is een persoonlijk relaas over twee grote levensgebeurtenissen die zich kort na elkaar afspeelden. De geboorte van zijn dochter en het overlijden van zijn vader. De scherpte, humor, reflectie en emotie van de hoofdpersoon en de verrassende vorm maken ‘Een leven’ tot een spannende toneelmonoloog die geen moment verveelt. 

Benja werd gegrepen door ‘A Life’; ook in zijn leven ging het verlies van zijn vader samen met zelf vader worden. Hij kreeg toestemming van de schrijver het stuk zelf te vertalen. 

‘Met zijn charisma, gevoel voor humor en ogenschijnlijke lichtvoetigheid neemt Benja de toeschouwer mee het verhaal in, om die vervolgens precies daar te raken waar het pijn doet.’ – Olivier Diepenhorst 

‘I don’t understand why we prepare so fucking wonderfully and elaborately for birth, and yet so appallingly and haphazardly for death.’ - Nick Payne 


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een agendapunt in

Meer agendapunten

1 februari 2022 – 31 december 2022 Stichting Gilde Alphen aan den Rijn
Stadswandelingen centrum Alphen a/d Rijn

De stadsgidsen van het Gilde staan het hele jaar voor u klaar om interessante- en leuke verhalen over Alphen te vertellen.

14 februari 2022 – 14 februari 2023 Sagenn Educatie B.V.
Gratis Cursussen

Kosteloos je schrijf-, lees- of rekenvaardigheden verbeteren? Dan ben je bij Sagènn op het juiste adres!

6 mei 2022 – 26 augustus 2022 Dorpshuis Aarlanderveen
Zomeravond Klaverjassen

Klaverjassen in het Dorpshuis van Aarlanderveen.

14 mei 2022 – 31 juli 2022 Bibliotheek Rijn en Venen
Bijenfoto expositie

Deze expositie geeft een inkijkje in het leven van de bij en leert je van alles over een gezonde leefomgeving voor dit nuttige insect. Het gaat namelijk niet zo goed met de bij. Gelukkig kun je zelf veel doen om een leefbare plek in je tuin of op je balkon te maken voor bijen en andere bestuivers.

2 juni 2022 – 25 augustus 2022
Zomeravondbridge

Zomeravondbridge bij Recreatie Bridge Alphen in de Bron.