Zin in Zondag: (groot-)ouder-kind workshop prehistorisch geluksbuideltje maken

Kun jij een beetje extra geluk gebruiken? Kom dan een geluksbuideltje maken uit de prehistorie, de tijd van de jagers en boeren. Want ook toen kwam geluk al goed van pas: voor een succesvolle jacht, een rijke oogst of goede gezondheid.

Kun jij een beetje extra geluk gebruiken? Kom dan een geluksbuideltje maken uit de prehistorie, de tijd van de jagers en boeren. Toen kwam geluk al goed van pas: voor een succesvolle jacht, een rijke oogst of goede gezondheid. Dorothee Olthof vertelt over het leven in de prehistorie en neemt spullen mee om te bekijken, voelen, ruiken en misschien zelfs te proeven! Daarna maak je met prehistorisch gereedschap een leren geluksbuideltje. Natuurlijk komt er ook een ‘gelukje’ in! (Groot-)ouders zijn welkom om mee te doen, reserveer dan wel ook een plekje.

Over Dorothee Olthof

Mijn naam is Dorothee Olthof. Ik ben afgestudeerd op de prehistorie van Noordwest-Europa. Na mijn studie heb ik gewerkt in de Nederlandse archeologie en op veel opgravingen gestaan. Daarna kwam ik terecht in het Archeon als archeotolk, coördinator van het prehistorische deel van het park en medewerker archeologie & educatie. Nu werk ik als zelfstandige en geniet ik van het in de praktijk brengen van ideeën over archeologie en educatie.

Zin in Zondag

In 2024 organiseert de Bibliotheek een serie culturele en creatieve activiteiten in het weekend onder de naam Zin in Zondag! Muziek en theater, erfgoed en literatuur, kunst en cultuur... Alles komt aan bod.

Zin in Zondag wordt mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van Stichting Bon Coeur.


Stuur een agendapunt in

Meer agendapunten

31 januari 2024 – 10 april 2024 Bibliotheek Rijn en Venen
KlimaatGesprekken

Je bent bezorgd over klimaatverandering en je wilt graag een bijdrage leveren aan de oplossing. Maar hoe pak je dat aan? Doe mee met deze zesdelige workshopreeks KlimaatGesprekken!

31 januari 2024 – 8 maart 2024
Vriendschapsconcert

vriendschapsconcert 8 maart 2024 Maranathakerk Alphen aan den Rijn

16 februari 2024 – 20 maart 2024
Nieuwe expositie in Galerie Alphen Art

Expositie met 0.a. schilderijen en keramiek

3 maart 2024 om 10:00 – 17:00 Wijnbar&Zo
3 maart 2024 om 13:30 – 23:59 Parkvilla
3 maart 2024 om 15:30 – 23:59 Parkvilla