In hoger sferen met Nosound

In hoger sferen met Nosound

Op vrijdagavond 18 maart 2022 verwelkomt Serious Music Alphen de Italiaanse band Nosound in Parkvilla Theater. Eerder geplande concerten konden niet doorgaan vanwege coronamaatregelen; gelukkig kon er een nieuwe datum worden gevonden voor het concert van deze bijzondere band.

Nosound begon in 2005 als een soloproject van multi-instrumentalist Giancarlo Erra, maar ontwikkelde zich al snel tot een volwaardige band. De band heeft een unieke, sfeervolle en melancholieke sound met invloeden van de psychedelia, ambient, soundtracks, contemporary alternative and post-rock. De muziek van de band is evocatief en intens, met zowel klassieke als elektronische instrumenten, en varieert qua stijl van Pink Floyd tot Brian Eno en van Radiohead tot Sigur Ros.

Hallucinerende auditieve trip

Sinds Nosound in 2008 tekende voor het label Kscope, is de belangstelling voor de band snel gegroeid. Inmiddels zijn er zes prachtige albums verschenen. Het laatste werk, ‘Allow Yourself’, dateert uit 2018. Rockportaal.nl over dit album: ‘het album kan [je] beleven als een bijna hallucinerende auditieve trip waarbij invloeden vanuit de psychedelica, ambient en alternatieve genres versmolten worden in het geheel. Over de hele linie zou je het album mogen omschrijven als een uitstekend geslaagde symbiose van Radiohead, Saybia en Anathema.’

Dynamische show

In 2019 werd er met een nieuwe ritmesectie gewerkt aan een nieuwe show met nog meer dynamiek voor de live-optredens. Dit leverde een nieuw live-album op: in november 2021 verscheen ‘This Night (Live in Veruno)’. Nosound heeft vooral in Nederland (onder de progrock-liefhebbers) een trouwe schare fans opgebouwd, die de melancholieke stijl van de band zeer weet de waarderen, als rustgevend alternatief voor het energieke en steviger deel van de muziekcollectie.

Kom ook in hogere sferen met deze bijzondere band! Daarvoor is eigenlijk geen betere plek denkbaar dan het sfeervolle Parkvilla Theater.

Prijs

Kaarten bij online reservering € 15,00. Aan de kassa: € 20,00.

NB: Afhankelijk van de dan geldende coronamaatregelen kan het zijn dat toegang alleen mogelijk is op vertoon van een corona-bewijs (vaccinatie, geldige coronatest of immuniteit door Covid) in combinatie met een ID.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een agendapunt in

Meer agendapunten

17 december 2021 – 14 maart 2022 Bibliotheek Rijn en Venen
Fitroom - gamen in de bieb

In de bieb is meer te doen dan boeken lenen! Kom nu gamen in de bieb van Boskoop. Strijd tegen familie, vrienden of andere biebbezoekers door te dansen, fitnessen of je hersenen te laten kraken.

17 januari 2022 – 23 januari 2022 Bibliotheek Rijn en Venen
Foto-expositie Schitterende Seniorendagen

Enthousiaste amateurfotografen Martin Pagie en Anet Terra legden voor de Schitterende Seniorendagen 'de mens in actie' vast: senioren in hun dagelijkse bezigheden. Bewonder de prachtige foto-expositie vanaf 1 december in Bibliotheek Alphen!

18 januari 2022 om 10:30 – 12:30 Bibliotheek Rijn en Venen
Informatiepunt Digitale Overheid (IDO)

Hulp nodig bij de Corona Check App, het aanvragen van een coronatoegangsbewijs op papier of het maken van een afspraak van de boosterprik? Het Informatiepunt Digitale overheid helpt je op weg met met alle digitale overheidszaken! Gratis advies op afspraak.

18 januari 2022 om 13:00 – 15:00 Bibliotheek Rijn en Venen
Taalspreekuur

Ken je iemand in je omgeving die moeite heeft met lezen, schrijven of met de computer en wel wat hulp kan gebruiken?