John Hackett band bij Serious Music!

  • Parkvilla, Cornelis Geellaan 2, 2406 JG ALPHEN AD RIJN
  • vrijdag 18 september 2020 om 00:00 – 00:00

Op 18 september 2020 verwelkomt Serious Music Alphen de bekende muzikant John Hackett en zijn band in Parkvilla Theater.

John Hackett (1955) staat hoog aangeschreven om zijn kenmerkende dwarsfluitgeluid in de wereld van de progressieve muziek en als een volleerd soloartiest en lid van de ‘ambient’ band Symbiosis. Fluitist, gitarist, zanger en componist John Hackett is het bekendst door zijn bijdragen aan het werk van zijn broer, de ex-Genesis gitarist Steve Hackett. Die samenwerking is te horen op tal van albums en concerten; ook werkte hij mee aan een veelheid aan albums van collega-muzikanten, waaronder Anthony Phillips, Duncan Parsons, Franck Carducci en Marco Lo Muscio.

Van klassiek naar prog

Hackett begint zijn solocarrière met klassiek werk. In 2005 verlaat hij dit pad en maakt hij (samen met Nick Magnus) zijn eerste rockalbum ‘Checking Out Of London’. De muziek op het (zeer positief ontvangen) album wordt wel vergeleken met Genesis, Pink Floyd, The Moody Blues en Joni Mitchell, maar de sound van Hackett zelf is onmiskenbaar aanwezig. Hackett, druk met werk voor broer Steve en andere prog-projecten, waaronder het weergaloze ‘The Rome Pro(G)jecT’, levert pas in 2015 een vervolg op dit album met ‘Another Life’. De titel maakt duidelijk dat Hackett met dit album (een heel andere kant van) zichzelf wil laten zien. Progwereld vindt het ‘een prettig in het gehoor liggend album met goede vocalen, sfeervolle instrumentatie en prima bijdragen van broer Steve’.

Eclectisch

Het album blijkt de opmaat voor veel meer moois. Hackett vormt een band met daarin Nick Fletcher (gitaar), Jeremy Richardson (basgitaar, zang, achtergrondzang en twaalfsnarige gitaar) en Duncan Parsons (drums, percussie, zangstem en toetsinstrumenten). In 2017 verschijnt ‘We Are Not Alone’. De stijl van de nummers is eclectisch, met invloeden van progrock tot folk en jazz. Het volgende album, ‘Beyond The Stars’ (2018), heeft een nog duidelijker prog-signatuur en biedt – naast Hacketts kenmerkende fluitspel – een hoofdrol voor Fletchers virtuositeit op de gitaar.

Goede live-reputatie

Ook live maakt de band de nodige indruk, waarbij de intensiteit wel wordt vergeleken met die van Caravan, Camel en Focus. De band speelde in 2019 al eens in Nederland (tijdens ‘Prog Dreams’ in De Boerderij), maar komt in 2020 terug voor een speciaal theaterconcert in het sfeervolle Parkvilla Theater, waarbij ‘zomaar’ nieuw materiaal van de band te horen kan zijn.

De kaarten kosten bij online reservering € 15,00; aan de kassa € 17,50 (exclusief consumptie).


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een agendapunt in

Meer agendapunten

1 oktober 2019 – 12 mei 2020 Theater Castellum
1 oktober 2019 – 12 mei 2020 Theater Castellum
14 januari 2020 – 14 april 2020 Parkvilla
Cursus "Maak je eigen website met Wordpress"

Maak je eigen website met Wordpress

19 maart 2020 – 6 april 2020
1 april 2020 om 09:15 – 23:59 Parkvilla
1 april 2020 om 20:30 – 23:59 Theater Castellum
Marja’s Grote Tupper Topper Show

Digitaal zijn we druk, met Facebook, Instagram, Twitter en WhatsApp. Overal zoeken we erkenning. Kijk eens hoe leuk ik ben. Kijk dan! Maar achter deze digitale vrolijkheid schuilt vaak eenzaamheid. Eigenlijk net zoals de Tupperwarebakjes: mooi van buiten, leeg van binnen. Gelukkig is daar consulente Marja van Katendrecht. Want als iemand een leegte weet op te vullen is zij dat wel!  Bijgestaan door de good old Tupperwarebakjes, brengt zij goede gesprekken met het publiek op gang.