Proeftuin Vodcast 'Plant slim, plant in het najaar'

Deze Proeftuin Vodcast gaat over de voordelen van planten en verplanten in het najaar. Te gast is Floor Korte van Floors Moestuin in Boskoop. Je kunt de vodcast live bijwonen, of naderhand de opnames ontvangen.

Met Floor Korte van Floors Moestuin

In deze Proeftuin Vodcast bespreken we de voordelen van (ver)planten en in het najaar. De herfst is namelijk hét seizoen voor nieuwe aanplant van bomen, struiken, vaste planten of bloembollen. In de nog vochtige en warme zomergrond slaan planten sneller aan en hebben wortels meer tijd zich te ontwikkelen. Zo is de plant beter bestand tegen zomerse hitte en droogte. Bovendien worden bomen en struiken in het najaar geleverd met kale wortels en niet in een (duurdere) pot, dat scheelt in de portemonnee. Gastspreker Floor Korte vertelt hier meer over, met name hoe je dit toepast in de moes- en siertuin.

Over Floor Korte

Floor Korte van Floors Moestuin kweekt in haar eigen tuin in Boskoop groenten, kruiden, fruit en bloemen. Ze is auteur van enkele moestuinboeken:

Over de Proeftuin Vodcast

In een Proeftuin Vodcast gaan Marcel Eilers van Eetbaar Alphen en Joost Mentink van Stichting Voedzaam Land het gesprek aan met groenprofessionals die zijn gespecialiseerd in natuurlijke en herstellende voedselteelt, duurzame plaagbestrijding en bodem- en waterbeheer. Deze gesprekken zijn fysiek bij te wonen of kunnen later worden teruggekeken.

Erbij zijn of opnames terugkijken?

Wil je deze vodcast live bijwonen? Kies dan voor 'gratis aanmelden'. Kun je er niet bij zijn, maar wil je de opnames terugkijken? Kies dan voor 'online reserveren'. Je ontvangt de link naar de opname dan naderhand per mail.

Foto: Hanke Arkenbout Photography


Stuur een agendapunt in

Meer agendapunten

4 augustus 2023 – 11 december 2023 Lida Plomp Kunstwerken
Cursus schilderen

Cursus schilderen bij Lida Plomp

26 september 2023 – 9 januari 2024 Bibliotheek Rijn en Venen
Klimaatcursus 'De groene verandering'

Wil jij meer weten over klimaatverandering en de positieve impact die jij kunt hebben op het klimaat? Met de IVN Klimaatcursus leer je over de wisselwerking tussen mens en klimaat en ontwikkel je een persoonlijke actieplan, waarmee je het geleerde meteen kunt omzetten in de praktijk.

28 september 2023 om 10:00 – 23:59 Maggie Blue
28 september 2023 om 13:30 – 23:59 Parkvilla
28 september 2023 om 14:00 – 15:00 Bibliotheek Rijn en Venen
E-bookspreekuur

Maak een afspraak en stel al je vragen over e-books of e-reader!

28 september 2023 om 15:00 – 16:00 Bibliotheek Rijn en Venen
E-bookspreekuur

Maak een afspraak en stel al je vragen over e-books of e-reader!