Film, BEST OF IDFA ON TOUR 2023

Geniet van de beste IDFA documentaires en een heerlijk buffet. Voor het programma BEST OF IDFA ON TOUR 2023 zijn drie prijswinnende documentaires geselecteerd, die door de jury’s van IDFA 2022 zijn bekroond om hun uitmuntendheid, omdat ze urgente verhalen vertellen of omdat ze je op een bijzondere manier raken. Een mooi en gevarieerd programma, bestaande uit drie lange documentaires, te zien op zaterdag 4 februari (16.00 – 22.45 uur) en zondag 19 februari (14.00 – 21.00 uur).

PARADISE:
Een hittegolf in Siberië leidt tot enorme bosbranden. Dorpsbewoners slaan de handen ineen om het vuur te bedwingen, door hen De Draak genoemd. Visueel sterke film over het inferno dat klimaatverandering kan veroorzaken.
(88 mins) – Winnaar IDFA Award for Best Cinematography (International Competition)
Journey Through Our World (2022) - Petra Lataster-Czisch, Peter Lataster | IDFA
----------
REIS DOOR ONZE WERELD (JOURNEY THROUGH OUR WORLD): Het eerste coronajaar door de ogen van documentaire-veteranen Petra en Peter Lataster, die liefdevol de camera richten op hun gekrompen wereld. Hun kalme verslag vangt het wonderlijke van deze unieke historische periode.
(113 mins) – Winnaar IDFA Award for Best Dutch Film (Dutch competition) en Best editing (International Competition)
Journey Through Our World (2022) - Petra Lataster-Czisch, Peter Lataster | IDFA
----------
APOLONIA, APOLONIA:
Portret van de kunstenaar als jonge vrouw. Apolonia is getalenteerd, maar is dat genoeg om door te breken in de kunstwereld? Een indrukwekkende film die dertien jaar bestrijkt uit een allesbehalve doorsnee leven.
(116 mins) – Winnaar IDFA Award for Best Film (International Competition)
Apolonia, Apolonia (2022) - Lea Glob | IDFA


BUFFET
• Zaterdag 4 februari en zondag 19 februari neemt u voor slechts € 21,50 deel een het buffet. Bij het buffet is één drankje (koffie, thee, fris, tapbier, wijn) inbegrepen. Het buffet van zaterdag 4 februari kan tot uiterlijk dinsdag 31 januari geboekt worden, het buffet van zondag 19 februari kan tot uiterlijk dinsdag 14 februari geboekt worden.
• Met vegetariërs kan rekening gehouden worden. Stuur in dat geval ná het kopen van tickets even een mailtje naar filmhuis@parkvilla.nl. 


KAARTVERKOOP 
Kaarten kunnen alleen online gekocht worden, tot uiterlijk vier dagen voor aanvang van de voorstelling. Kaarten zijn alleen verkrijgbaar voor het gehele programma, het is niet mogelijk kaarten te kopen voor losse films.
•  voor leden € 26,00 + kosten buffet
•  voor niet-leden € 28,50 + kosten buffet 
•  voor houders van de VriendenLoterij VIP kaart € 23,50 + kosten buffet (maximaal 2 personen per pas. De VIP kaart dien je aan de kassa te tonen).


PROGRAMMA PER DAG
Zaterdag 4 februari 
16.00 – 17.30    Paradise (88 minuten)
17.30 – 18.30    Buffet/ pauze
18.30 – 20.25    Journey (113 minuten)  
20.25 – 20.45    Korte pauze
20.45 – 22.45    Apolonia, Apolonia (116 minuten, wellicht met korte pauze)


Zondag 19 februari
14.00 – 15.30    Paradise (88 minuten)
15.30 – 16.00    Pauze
16.00 – 17.55    Journey (113 minuten)  
17.55 – 19.00    Buffet / pauze
19.00 – 21.00    Apolonia, Apolonia (116 minuten, wellicht met korte pauze)


Stuur een agendapunt in

Meer agendapunten

22 maart 2024 – 24 april 2024
Expositie "RUIMTE" met Corina Mathot, Marieke van Amerom en Antonetta Moerland

Bijzondere expositie met schilderijen en glaswerk

22 maart 2024 – 24 april 2024
Expositie "RUIMTE" met Corina Mathot, Marieke van Amerom en Antonetta Moerland

Bijzondere expositie met schilderijen en glaswerk

17 april 2024 om 10:00 – 12:00 Bibliotheek Rijn en Venen
TaalCafé

In het TaalCafé kun je oefenen met de Nederlandse taal. We praten elke keer met elkaar over een ander onderwerp. Kom jij ook?

17 april 2024 om 13:00 – 14:30 Bibliotheek Rijn en Venen
Prentenboek maken met slimme AI-computer

Tijdens deze workshop tover je tekeningen met een slimme AI computer om tot een echt prentenboek. Een superleuk avontuur vol kunst, technologie en heel veel plezier, speciaal voor jonge tekenaars en verhalenbedenkers!

17 april 2024 om 13:30 – 15:10 Castellum Theater & Film
Kung Fu Panda 4

Dit voorjaar keert komedie-icoon Jack Black na bijna tien jaar terug in zijn rol als Po, de onwaarschijnlijk kungfumeester, in een hilarisch, spetterend nieuw deel van Dreamwork Animations populaire actie-komedie-franchise: Kung Fu Panda 4. Na drie levensgevaarlijke avonturen waarin hij de grootste schurken ter wereld verslaat met zijn ongekende moed en waanzinnige vechtkunsten, wacht Po, de Drakenkrijger (de voor een Golden Globe genomineerde Jack Black) een nieuwe roeping. Dit keer iets veel rustigers, hij is verkozen tot spiritueel leider van de Vredesvallei. Dat brengt wel wat problemen met zich mee. Ten eerste weet Po net zo veel over spiritueel leiderschap als over diëten. En ten tweede moet hij heel snel een nieuwe Drakenkrijger vinden en trainen voor hij zijn nieuwe positie kan innemen. Om het nog erger te maken, duikt er ook nog een kwaadaardige, machtige superschurk op, namelijk de Kameleon (Oscar®-winnares Viola Davis), een kleine hagedis die de vorm van elk wezen kan aannemen, groot of klein. En die Kameleon heeft haar kleine kraaloogjes laten vallen op Po’s Staf der Wijsheid, waarmee ze alle grote schurken die Po naar het geestenrijk heeft gestuurd terug zou kunnen halen. Po moet dus hulp zien te vinden en die vindt hij (soort van) in de vorm van de sluwe, scherpzinnige dief Zhen (Golden Globe-winnares Awkwafina). Zhen is een steppevos die Po nogal tegen zijn vacht instrijkt, maar die onmisbare talenten blijkt te hebben. Om de Vredesvallei te beschermen en uit de reptielenklauwen van de Kameleon te houden, moet dit komische, vreemde duo samenwerken. Gaandeweg ontdekt Po dat helden op de meest onwaarschijnlijke plekken opduiken.

17 april 2024 om 13:30 – 15:35 Castellum Theater & Film
Wicked Little Letters

Dear Edith, you foxy ass old whore … Het Britse badplaatsje Littlehampton wordt opgeschrikt door mysterieuze, obscene handgeschreven brieven die in steeds grotere getale en bij steeds meer dorpsbewoners op de mat vallen. De verdenkingen gaan gelijk richting de vrijgevochten en enigszins grofgebekte Rose die hierdoor de voogdij over haar dochtertje dreigt kwijt te raken. Dan sluit een aantal vrouwen uit het dorp de handen ineen om de waarheid boven tafel te krijgen. Wicked Little Letters is een even hilarisch als eerlijk verslag over vrouwen die veroordeeld worden vanwege afwijkend gedrag, maar blijven vechten voor gerechtigheid in het rechtssysteem dat hen volledig uitsluit.