Film, La Dolce vita

Marcello Mastroianni is een cynische sensatiejournalist Marcello, die een onverwachte passie opvat voor de zojuist in Rome gearriveerde, hoogblonde filmster Sylvia (Anita Ekberg). In het kielzog van deze opkomende ster deint Marcello mee op de golven van het Romeinse jetsetleven en ontdekt dat onder de vernislaag van “het zoete leven” (La Dolce Vita) verveling, twijfel en chaos schuilgaat.


La Dolce Vita is een schitterend portret in zwart-wit van de Italiaanse hoofdstad in de vroege jaren zestig. Fellini vond de perfecte vorm en stijl om het thema te verbeelden; Rome’s aristocratie speelt zichzelf, maar de beroemde Via Veneto, trefpunt van de internationale beau monde in de jaren zestig, werd in de studio nagebouwd.


Federico Fellini wordt gezien als een van de markantste Italiaanse regisseurs van de 20e eeuw. In zijn carrière ontving hij vier keer de Oscar voor de beste buitenlandse film, waaronder voor La Dolce Vita. Kenmerkend voor zijn oeuvre is het symbolisme en Fellini laat liever niks aan het toeval over. Zo vindt hij de belichting van zijn films uitermate belangrijk. “Ik geloof in het licht en het moet zo zijn dat het mij helpt, zoals mijn fantasie dat verlangt.” Fellini gelooft dat alle beelden in zijn films betekenis moeten hebben, zoals dat, volgens hem, ook in dromen het geval is.


Stuur een agendapunt in

Meer agendapunten

14 februari 2022 – 14 februari 2023 Sagenn Educatie B.V.
Gratis Cursussen

Kosteloos je schrijf-, lees- of rekenvaardigheden verbeteren? Dan ben je bij Sagènn op het juiste adres!

4 oktober 2022 – 2 mei 2023 Theater Castellum
Pubquiz

Hoedje op, hoedje af, sportvragen, actualiteiten, plaatjesrondes; de Pubquiz staat garant voor een vrolijke, afwisselende en spannende avond! 

6 januari 2023 – 17 februari 2023 Bibliotheek Rijn en Venen
Expositie Schilderijen Marco Stad

Marco Stad exposeert van 6 januari t/m 10 februari zijn kleurrijke schilderijen op de eerste etage van Bibliotheek Alphen-Centrum.

24 januari 2023 – 14 februari 2023 Bibliotheek Rijn en Venen
Beatmakers

Wil jij goeie beats kunnen maken? Ben je een muziekliefhebber? Doe dan mee met deze workshop en leer van professionals hoe je een strakke beat maakt.

27 januari 2023 – 29 oktober 2024 Maggie Blue
1 februari 2023 – 31 december 2023 Stichting Gilde Alphen aan den Rijn
Stadswandelingen centrum Alphen aan den Rijn

Interessante verhalen over Alphen door de stadsgidsen van het Gilde.