Zin in Zondag: Presentatie Alphen Vroeger en Nu

Johan Karels, stadsgids bij het Gilde, heeft een collage gemaakt van oude foto’s en prenten van Alphen a/d Rijn, en vergelijkt deze met hedendaagse foto’s die vanuit hetzelfde standpunt genomen zijn. Op die manier krijgt u een beeld hoe Alphen er vroeger uitgezien heeft.

Sinds de fusie van de dorpen Alphen, Oudshoorn en Aarlanderveen in 1918 is de stad is enorm uitgebreid. Gebouwen zijn gesloopt, straten verlegd en waar vroeger weiland was, liggen nu hele stadswijken. Een inwoner uit die tijd zou de stad (het dorp) niet meer herkennen. Gelukkig zijn er genoeg foto’s. Presentator Johan Karels, stadsgids bij het Gilde, heeft een collage gemaakt van oude foto’s en prenten, en vergelijkt deze met hedendaagse foto’s die vanuit hetzelfde standpunt genomen zijn. Op die manier krijgt men een beeld hoe Alphen er vroeger uitgezien heeft. Kortom, Alphen Vroeger en Nu geeft een inkijkje in een andere wereld waarvan men misschien het bestaan niet eens wist.

Zin in Zondag In 2022 organiseert de Bibliotheek een serie culturele en creatieve activiteiten op de zondagmiddag onder de naam Zin in Zondag! Muziek en dans, lezen en literatuur, kunst en cultuur, film en theater... alles komt aan bod.

Zin in Zondag wordt mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van Stichting Bon Coeur.


Stuur een agendapunt in

Meer agendapunten

1 februari 2022 – 31 december 2022 Stichting Gilde Alphen aan den Rijn
Stadswandelingen centrum Alphen a/d Rijn

De stadsgidsen van het Gilde staan het hele jaar voor u klaar om interessante- en leuke verhalen over Alphen te vertellen.

14 februari 2022 – 14 februari 2023 Sagenn Educatie B.V.
Gratis Cursussen

Kosteloos je schrijf-, lees- of rekenvaardigheden verbeteren? Dan ben je bij Sagènn op het juiste adres!

26 september 2022 – 19 december 2022
Bridgeles voor beginners

BRIDGECURSUS, in samenwerking met alle Bridgeclubs in Alphen aan den Rijn Vanaf maandag 26 september 2022 wordt in het Buurthuis Kerk en Zanen Oude Wereld 57, Alphen a/d Rijn, 12 keer maandagavond les gegeven aan beginners door André van Herel, officieel bridgedocent. Tijd: van 19.30 uur tot 21.45 uur. Als u nog verder inlichtingen wenst, bel gerust met André van Herel tel. 06-15115388 of e-mail: bridgedocent.andre@gmail.com

4 oktober 2022 – 2 mei 2023 Theater Castellum
Pubquiz

Hoedje op, hoedje af, sportvragen, actualiteiten, plaatjesrondes; de Pubquiz staat garant voor een vrolijke, afwisselende en spannende avond! 

1 november 2022 – 30 november 2022
Alphense Fijnproevers

Een culinaire avond uit met smaakvolle muziek!

11 november 2022 – 15 december 2022
Nieuwe expositie in Galerie Alphen Art

Kom jij ook naar de expositie met schilderijen, beeldhouwwerken en 3D installaties?