Zin in Zondag: Stadswandeling "Over het Water"

De stadsgids neemt je mee met een wandeling ‘over het water’. Geen zorgen, we lopen gewoon op straat! De gids vertelt tijdens de wandeling alles over de wateren in en om Alphen en wat die in de loop der eeuwen voor de stad betekend hebben.

De stadsgids van 't Gilde neemt je mee met een wandeling ‘over het water’. Geen zorgen, we lopen gewoon op straat! De gids vertelt je tijdens de wandeling alles over de wateren in en om Alphen en wat die in de loop der eeuwen voor de stad betekend hebben. In de Romeinse tijd speelde de Rijn al een belangrijke rol in de geschiedenis van deze streek en Alphen heeft zelfs haar bestaan te danken aan de ligging op een kruispunt van waterwegen.

Wat kun je verwachten? We starten de wandeling in Bibliotheek Alphen met een korte visuele toelichting over het Hof van Alfen. Bij het verlaten van de bibliotheek stuiten we meteen op het riviertje de Aar. Het is verbazingwekkend wat er allemaal te vertellen valt over dat smalle slootje! Daarna lopen we over de Alphense brug: alle scheepvaart vanuit Antwerpen en Rotterdam naar Amsterdam moest onder deze brug door. Op het Rijnplein vertelt de gids over het verhaal van de Limes uit de Romeinse tijd, het omloopkanaal, de haven, het Hof van Alphen, Gouwsluis en de Heimanswetering.

De wandeling eindigt weer in de bibliotheek van Alphen, zodat we een kijkje kunnen nemen bij de minecraftworkshop "Kastelen", waar kinderen bezig zijn om het Hof van Alfen na te bouwen in Minecraft.

Zin in Zondag In 2023 organiseert de Bibliotheek een serie culturele en creatieve activiteiten op de zondagmiddag onder de naam Zin in Zondag! Muziek en dans, lezen en literatuur, kunst en cultuur, film en theater... alles komt aan bod.

Zin in Zondag wordt mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van Stichting Bon Coeur.


Stuur een agendapunt in

Meer agendapunten

4 oktober 2022 – 2 mei 2023 Theater Castellum
Pubquiz

Hoedje op, hoedje af, sportvragen, actualiteiten, plaatjesrondes; de Pubquiz staat garant voor een vrolijke, afwisselende en spannende avond! 

1 februari 2023 – 31 december 2023 Stichting Gilde Alphen aan den Rijn
Stadswandelingen centrum Alphen aan den Rijn

Interessante verhalen over Alphen door de stadsgidsen van het Gilde.

11 februari 2023 – 6 april 2023
‘Nieuwsgierig tot achter de horizon’ uitgebeeld door Renée Blom

In het werk van Renée Blom speelt het landschap een grote rol. Zij zoekt het perspectief, de weidsheid en de beperking.

24 februari 2023 – 29 maart 2023 Aarhof (Centrum)
Nieuwe expositie in Galerie Alphen Art

Expositie met schilderijen, beeldhouwwerken en 3D installaties.

1 maart 2023 – 5 juli 2023
A-MEEZING VOICES

A-MEEZING VOICES - De Vocalgroup voor jongeren!

22 maart 2023 – 19 april 2023 Bibliotheek Rijn en Venen
Beatmakers

Wil jij goeie beats kunnen maken? Ben je een muziekliefhebber? Doe dan mee met deze workshop en leer van professionals hoe je een strakke beat maakt.