Theater, Serious Music Alphen | Blank Manuskript

Op 19 november presenteert Serious Music Alphen (voor het eerst) een band uit Oostenrijk: Blank Manuskript. Deze band probeert de luisteraar mee te voeren in hun creatieve en wonderlijke mix van progressieve/artrock met symfonische, jazzy en psychedelische elementen. Dit alles zonder compromissen en ver weg van alles wat ‘mainstream’ is.

Blank Manuskript bestaat uit zeer getalenteerde en creatieve muzikanten die een gevarieerde verzameling  instrumenten bespelen:
. Jakob Aistleitner – Saxofoon, Elektrische Gitaar, Elektrische Bas, Fluit, Glockenspiel, Slagwerk, Zang
. Peter Baxrainer – Elektrische Gitaar, Akoestische Gitaar, Klassieke Gitaar, Zang
. Jakob Sigl – Drums, Percussie, Zang
. Dominik Wallner – Piano, Orgel, Elektrische Piano, Clavinet, Mellotron, Synthesizer, Celesta, Zang
. Alfons Wohlmuth – Elektrische Bas, Fluit, Flessen, Zang
. Antonia Sigl – Altviool
. Wolfgang Spannberger – Samples


Ook besteedt  de band de nodige aandacht aan de presentatie; Lena Kalt en Linda Hofmann zorgen voor de bijzondere kleding en kostuums van de band.


De band maakte al meerdere albums (‘Tales From An Island – Impresions From Rapa Nui’ uit 2009, ‘A Profound Path’ uit 2013 en het fraaie ‘The Waiting Soldier’ uit 2015), maar belangrijkste wapenfeit van de band is het album ‘Krasna Hora’ (2019). Dit album is vernoemd naar het gelijknamige dorpje in de Tsjechië waar de nummers geschreven zijn. Het thema van de nummers is hoe de mens zich voelt als hij/zij alleen is, of als hij/zij in een (bepaalde) groep is. Progwereld noemt het album ‘een aanrader voor alle tijdreizigers met een voorliefde voor alles dat de progressieve rock van het begin van de jaren zeventig van vorige eeuw zo speciaal maakte’. Het meest recente album is ‘Himmelfahrt’ (2020) dat tijdens de coronapandemie werd opgenomen.


De muziek van Blank Manuskript is een ware ontdekkingsreis met allerlei stijlen, tempowisselingen en muzikale bewegingen die blijven boeien en verrassen als je er even de tijd voor neemt. En dat doen we graag bij Serious Music Alphen met onze theater-concerten!  Maak kennis met deze bijzondere band en reserveer snel kaarten!


Stuur een agendapunt in

Meer agendapunten

1 februari 2022 – 31 december 2022 Stichting Gilde Alphen aan den Rijn
Stadswandelingen centrum Alphen a/d Rijn

De stadsgidsen van het Gilde staan het hele jaar voor u klaar om interessante- en leuke verhalen over Alphen te vertellen.

14 februari 2022 – 14 februari 2023 Sagenn Educatie B.V.
Gratis Cursussen

Kosteloos je schrijf-, lees- of rekenvaardigheden verbeteren? Dan ben je bij Sagènn op het juiste adres!

9 juli 2022 – 16 oktober 2022 Bezoekerscentrum De Veenweiden
Uitbundige bloemenpracht in Bezoekerscentrum De Veenweiden

Tijdens de zomermaanden inclusief september bloeit het Bezoekerscentrum De Veenweiden als nooit tevoren. Tijdens de expositie ‘Bloemenpracht’ van de uit Oegstgeest afkomstige Truus Serdijn is er een ware explosie van kleuren te zien. Mede geïnspireerd door deze bloemenpracht, laat Adrie Zaalberg haar glasobjecten voor binnen en buiten zien. De exposities worden geopend op zaterdag 9 juli en duren tot half oktober.  

7 september 2022 – 8 november 2022
Weerbaarheidstraining voor kinderen van 6 t/m 8 jr. en van 9 t/m 12 jaar

De Rots en Watertraining voor kinderen in de basisschoolleeftijd gaat weer van start.

26 september 2022 – 19 december 2022
Bridgeles voor beginners

BRIDGECURSUS, in samenwerking met alle Bridgeclubs in Alphen aan den Rijn Vanaf maandag 26 september 2022 wordt in het Buurthuis Kerk en Zanen Oude Wereld 57, Alphen a/d Rijn, 12 keer maandagavond les gegeven aan beginners door André van Herel, officieel bridgedocent. Tijd: van 19.30 uur tot 21.45 uur. Als u nog verder inlichtingen wenst, bel gerust met André van Herel tel. 06-15115388 of e-mail: bridgedocent.andre@gmail.com

30 september 2022 – 7 oktober 2022 Park Zegersloot