Hoeheettut (6+)

  • Theater Castellum, Rijnplein 1-3, 2405 DB Alphen aan den Rijn
  • zondag 19 november 2023 om 15:00 – 16:00

Beeldende, speelse voorstelling over letters, woorden en zinnen, voor kinderen die net beginnen te lezen (6+) en iedereen die van taal houdt. 

Kunnen lezen is mooi. Kunnen kijken is mooi. In ‘Hoeheettut’ doe je allebei. Je ontdekt abc’s in de vorm van mannetjes, verstopte letters, ruziemakende letters, woordbeelden en beeldwoorden en andere talige gekkigheid. Wist jij bijvoorbeeld dat, als je het woord ‘dop’ omdraait, er nog steeds ‘dop’ staat? En dat je met de letters in het woord ‘vlinder’ een vlinder tekenen kan? Deze beeldende en speelse familievoorstelling over letters, woorden en zinnen op basis van teksten en tekeningen van Joke van Leeuwen is voor iedereen die net heeft leren lezen of van taal en letters houdt. 

‘Hoeheettut’ is gebaseerd op de oorsprong van taal en teksten en tekeningen uit diverse boeken van Joke van Leeuwen, waaronder ‘Mooi boek’ dat in 2016 bekroond werd met de Zilveren Griffel. Daarnaast zijn ook autobiografische elementen van Joke van Leeuwen in de voorstelling verwerkt. In een samenwerking tussen Joke van Leeuwen en regisseur Lieke Benders is dit alles bewerkt tot een kleurrijk verhaal voor kinderen die net beginnen te lezen (6+) en iedereen die van taal houdt.

Spel:

Joke van Leeuwen, Sarah Jonker, Jantien Fick

Quotes:

Theaterkrant over 'Heb je mijn zusje gezien?' (2+) - “Actrice Sarah Jonker is een ontwapenende wervelwind en Joke van Leeuwen heeft een lichte en vanzelfsprekende podiumaanwezigheid."

De Limburger over 'niet vergeten' (7+) - “De samenwerking tussen Lieke en Joke levert niet alleen puik theatervermaak op (regelmatig schaterlachen voor jong én oud!), maar vooral ook teksten om je vingers bij af te likken.”


Stuur een agendapunt in

Meer agendapunten

17 mei 2023 – 14 juni 2023 Bibliotheek Rijn en Venen
Beatmakers

Wil jij goeie beats kunnen maken? Ben je een muziekliefhebber? Doe dan mee met deze workshop en leer van professionals hoe je een strakke beat maakt.

7 juni 2023 – 21 juni 2023 Bibliotheek Rijn en Venen
Bouw je eigen LEGO-robots (reeks)

Wil jij meer leren over robots en ben je dol op technisch LEGO? Bij deze workshop-reeks leer je er alles over!

7 juni 2023 – 21 juni 2023 Bibliotheek Rijn en Venen
Bouw je eigen LEGO-robots (reeks)

Wil jij meer leren over robots en ben je dol op technisch LEGO? Bij deze workshop-reeks leer je er alles over!

8 juni 2023 – 7 juli 2023 Bibliotheek Rijn en Venen
Expositie ontwerpwedstrijd 'Duurzame wijk'

Van 8 juni tot 7 juli zijn de finale-ontwerpen van vier klassen van het Ashram College en het Groene Hart Lyceum voor de ontwerpwedstrijd ‘Duurzame wijk’ te bewonderen in Alphen-Centrum!

10 juni 2023 – 14 juni 2023 Theater Castellum
The Little Mermaid 2D (NL)

Het verhaal van een jonge zeemeermin die dolgraag meer wil weten over de wereld buiten de zee.