Lezing - Kerstmis in de kunst

Tijdens deze lezing neemt Kunsthistorica Wendy Fossen het kerstverhaal onder de loupe waarbij bekende en minder bekende kunstwerken de revue passeren. Ze kijkt hierbij naar de ontwikkeling van de symboliek in het verbeelden van het kerstverhaal.

Kunst elitair, stoffig en saai?’ Niet als het aan kunsthistorica Wendy Fossen van Casa dell’Arte ligt! Zij geeft geen droge colleges maar vertelt met zo veel vuur en passie over kunst dat je voorgoed verkocht bent.

Symboliek en verbeelding in het kerstverhaal Tijdens deze lezing neemt ze het kerstverhaal onder de loupe waarbij bekende en minder bekende kunstwerken de revue passeren. Ze kijkt hierbij naar de ontwikkeling van de symboliek in het verbeelden van het kerstverhaal, beginnend bij de profeten om via de annunciaties en de rol van Josef te eindigen bij de geboorte zelf met de daaropvolgende aanbidding.

Krijg nieuwe inzichten Er komen sarcofagen en altaarstukken, mozaïeken en timpanen voorbij uit allerlei verschillende tijdvakken. Wellicht levert het je nog nieuwe inzichten op over Kerstmis: wijzen of koningen? Kribbe of bedje stro? Jozef oud of jong?

Kortom: een mooie lezing voor dit tijdstip van het jaar! Tijdens de lezing zal er een korte pauze zijn met koffie/ thee en wat lekkers.


Stuur een agendapunt in

Meer agendapunten

1 februari 2022 – 31 december 2022 Stichting Gilde Alphen aan den Rijn
Stadswandelingen centrum Alphen a/d Rijn

De stadsgidsen van het Gilde staan het hele jaar voor u klaar om interessante- en leuke verhalen over Alphen te vertellen.

14 februari 2022 – 14 februari 2023 Sagenn Educatie B.V.
Gratis Cursussen

Kosteloos je schrijf-, lees- of rekenvaardigheden verbeteren? Dan ben je bij Sagènn op het juiste adres!

26 september 2022 – 19 december 2022
Bridgeles voor beginners

BRIDGECURSUS, in samenwerking met alle Bridgeclubs in Alphen aan den Rijn Vanaf maandag 26 september 2022 wordt in het Buurthuis Kerk en Zanen Oude Wereld 57, Alphen a/d Rijn, 12 keer maandagavond les gegeven aan beginners door André van Herel, officieel bridgedocent. Tijd: van 19.30 uur tot 21.45 uur. Als u nog verder inlichtingen wenst, bel gerust met André van Herel tel. 06-15115388 of e-mail: bridgedocent.andre@gmail.com

4 oktober 2022 – 2 mei 2023 Theater Castellum
Pubquiz

Hoedje op, hoedje af, sportvragen, actualiteiten, plaatjesrondes; de Pubquiz staat garant voor een vrolijke, afwisselende en spannende avond! 

1 november 2022 – 30 november 2022
Alphense Fijnproevers

Een culinaire avond uit met smaakvolle muziek!

11 november 2022 – 15 december 2022
Nieuwe expositie in Galerie Alphen Art

Kom jij ook naar de expositie met schilderijen, beeldhouwwerken en 3D installaties?