De Laatste Tocht

  • Theater Castellum, Rijnplein 1-3, 2405 DB Alphen aan den Rijn
  • zondag 20 februari 2022 om 15:00 – 17:00

De Hel van ’63, Evert van Benthem in ’85 en ’86 en lokale Held Henk Angenent in '97! Geen enkele sportwedstrijd is zo in ons collectief geheugen gegrift als de Elfstedentocht...
 

De Hel van ’63, Evert van Benthem in ’85 en ’86 en lokale Held Henk Angenent in '97! Geen enkele sportwedstrijd is zo in ons collectief geheugen gegrift als de Elfstedentocht.

Op 4 januari 1997 vond de 15e en voorlopig laatste Elfstedentocht plaats. De iconische schaatswedstrijd legde het land voor een dag stil, massaal stonden we langs de route of volgden de tocht op televisie.

Vijfentwintig jaar later brengen bekende en onbekende hoofdrolspelers in 'De Laatste Tocht' een sportief, muzikaal en literair eerbetoon aan de mooiste en zwaarste sportwedstrijd van Nederland. Een theatervoorstelling over een legendarische tocht waarin drama en euforie hand in hand gaan.

Evert ten Napel neemt het publiek mee terug naar die bewuste 4 januari. Winnaars Henk Angenent en Klasina Seinstra vertellen over hun buitengewone prestatie van die dag. Daarnaast komen bijzondere, nog onbekende verhalen van deelnemers en ooggetuigen vanaf de kant aan bod. 

We kijken terug, maar zeker ook vooruit: weerman Piet Paulusma vertelt of er ooit nog een Elfstedentocht kan komen. Voorzitter van De Vereniging Friesche Elf Steden Wiebe Wieling ("denkt van wel") deelt zijn vergezicht van die volgende Elfstedentocht. 

Roelof de Vries (NPO Radio1) en Roelof de Vries (Omrop Fryslan) nemen de presentatie voor hun rekening. Wiebe Kaspers (Fryske pianist, sjonger en multy-ynstrumintalist út Ljouwert) zorgt voor een prachtige muzikale omlijsting.

 


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een agendapunt in

Meer agendapunten

17 december 2021 – 14 maart 2022 Bibliotheek Rijn en Venen
Fitroom - gamen in de bieb

In de bieb is meer te doen dan boeken lenen! Kom nu gamen in de bieb van Boskoop. Strijd tegen familie, vrienden of andere biebbezoekers door te dansen, fitnessen of je hersenen te laten kraken.

17 januari 2022 – 23 januari 2022 Bibliotheek Rijn en Venen
Foto-expositie Schitterende Seniorendagen

Enthousiaste amateurfotografen Martin Pagie en Anet Terra legden voor de Schitterende Seniorendagen 'de mens in actie' vast: senioren in hun dagelijkse bezigheden. Bewonder de prachtige foto-expositie vanaf 1 december in Bibliotheek Alphen!

18 januari 2022 om 10:30 – 12:30 Bibliotheek Rijn en Venen
Informatiepunt Digitale Overheid (IDO)

Hulp nodig bij de Corona Check App, het aanvragen van een coronatoegangsbewijs op papier of het maken van een afspraak van de boosterprik? Het Informatiepunt Digitale overheid helpt je op weg met met alle digitale overheidszaken! Gratis advies op afspraak.

18 januari 2022 om 13:00 – 15:00 Bibliotheek Rijn en Venen
Taalspreekuur

Ken je iemand in je omgeving die moeite heeft met lezen, schrijven of met de computer en wel wat hulp kan gebruiken?