Vader & Zoon Orgelconcert

Vader&Zoon orgelconcert

  • , ,
  • zaterdag 20 april 2024 om 20:00 – 21:00

Uniek orgelconcert door vader & zoon Verduijn in de Maranathakerk

Vader & zoon in concert

Na de succesvolle orgelactie om geld in te zamelen voor de reparatie van het trompetregister in 2022 en 2023 is het stil geworden rondom het orgel van de Maranathakerk. Dat is jammer want het is een mooi instrument met een mooie klank, waarop ook muziek gespeeld kan worden die je niet hoort in de reguliere kerkdiensten. Het orgel komt heel goed tot zijn recht bij orgelmuziek van de beroemde klassieke componisten, maar ook wanneer er moderne muziek op wordt gespeeld.

Om de gemeente en de vele liefhebbers van orgelmuziek in Alphen en omstreken ook eens te kunnen laten genieten van andere klanken uit het monumentale orgel zijn vader en zoon Martijn en Leendert Verduijn uitgenodigd om een orgelconcert te geven in de Maranathakerk op zaterdag 20 april.

Vader en zoon spelen dan samen een afwisselend programma, niet alleen voor de doorgewinterde orgelconcertgangers, maar voor iedereen. Het wordt een concert voor muziekliefhebbers. Ze spelen afzonderlijk maar ook vierhandig, en via de schermen zal dat ook zichtbaar zijn voor het publiek. Aanvang 20.00 uur, de toegang is gratis.


Stuur een agendapunt in

Meer agendapunten

22 maart 2024 – 24 april 2024
Expositie "RUIMTE" met Corina Mathot, Marieke van Amerom en Antonetta Moerland

Bijzondere expositie met schilderijen en glaswerk

22 maart 2024 – 24 april 2024
Expositie "RUIMTE" met Corina Mathot, Marieke van Amerom en Antonetta Moerland

Bijzondere expositie met schilderijen en glaswerk

15 april 2024 om 14:00 – 16:00 Bibliotheek Rijn en Venen
Belastingspreekuur 2024

Heb je hulp nodig bij eenvoudige digitale belastingaangifte? Wij helpen je verder!

15 april 2024 om 15:00 – 16:00 Bibliotheek Rijn en Venen
Computercursus Klik & Tik

Wil jij beter leren omgaan met de computer? Bibliotheek Rijn en Venen helpt je verder. Bel voor een afspraak: 0172 - 475 771 (optie 2 Digilijn) of kom langs tijdens de computercursussen, dan kijken we samen welke oplossing het beste bij jou past.

15 april 2024 om 19:45 – 21:30 Castellum Theater & Film
De Terugreis

Jaap is al bijna 50 jaar samen met Maartje. Waar de nukkige Jaap niet veel zin meer heeft om dingen te ondernemen, zit de soms wat verwarde Maartje nog vol levenslust. Als het echtpaar een brief ontvangt van een oude vakantievriend, laat Jaap zich met gepaste tegenzin overhalen om hem op te zoeken in Zuid-Europa. Zoveel jaar later reizen de twee in hun oude auto door een totaal veranderd Europa; kibbelend, maar ook de ene herinnering na de andere ophalend. Onderweg komt Jaap tot het pijnlijke besef dat zijn vrouw dementerend is. Zich realiserend dat alles wellicht anders gaat worden, leren ze opnieuw waarom ze elkaar liefhebben.

15 april 2024 om 20:00 – 21:30 Castellum Theater & Film
Drive-Away Dolls

In deze humoristische film, geschreven door Ethan Coen en Tricia Cooke, maken we kennis met Jamie, een onbevangen vrije geest die klaagt over de zoveelste relatiebreuk met een vriendin, en haar terughoudende vriendin Marian, die nodig eens wat losser moet worden. Op zoek naar een nieuwe start, beginnen de twee vriendinnen aan een geïmproviseerde roadtrip naar Tallahassee. Maar het gaat al snel mis als ze onderweg een groep stuntelende criminelen tegenkomen.