Expositie ontwerpwedstrijd 'Duurzame wijk' 2024

Van 13 juni tot 12 juli zijn in Bibliotheek Alphen-Centrum de finale-ontwerpen te bewonderen van scholieren van het Ashram College en het Groene Hart Lyceum die meededen aan de ontwerpwedstrijd ‘Duurzame wijk’. Neem een kijkje!

Van 13 juni tot 12 juli zijn in Bibliotheek Alphen-Centrum de finale-ontwerpen te bewonderen van scholieren van het Ashram College en het Groene Hart Lyceum die meededen aan de ontwerpwedstrijd ‘Duurzame wijk’. De expositie bevat hun duurzame ideeën en ontwerpen voor de omgeving Mozartlaan in Hazerswoude-Rijndijk.

Donderdag 13 juni presenteerden de teams hun ontwerpen, waarna een vakjury, onder leiding van wethouder Duurzaamheid Gert van den Ham, de winnaar bekend maakte.

Ontwerpwedstrijd Duurzame Wijk

De ontwerpwedstrijd is een jaarlijkse activiteit om jongeren te betrekken en te stimuleren mee te denken over een klimaatbestendige toekomst. De wedstrijd werd dit jaar voor de vijfde keer georganiseerd in Alphen aan den Rijn.

In de ontwerpen houden de leerlingen rekening met verschillende duurzame thema’s, zoals schone energie, klimaatadaptatie, duurzaam bouwen, een circulaire samenleving en biodiversiteit. Ook moeten ze aangeven hoe ze mensen een plek geven in de ontwikkelingen, zodat zij hun stem kunnen laten horen.

Foto’s van de ontwerpwedstrijd, finale en ontwerpen zijn te vinden op Duurzaam Alphen

De ontwerpwedstrijd is een samenwerking van gemeente Alphen aan den Rijn, Omgevingsdienst Midden Holland en Huis van Duurzaamheid van Bibliotheek Rijn en Venen.


Stuur een agendapunt in

Meer agendapunten

31 mei 2024 – 8 augustus 2024
Zomer Expositie met als thema "OPWARMING" door de deelnemers van de Stichting

Veel divers werk, sculpturen, schilderijen, foto's en assemblage kunst

1 juli 2024 – 31 juli 2024 Maggie Blue
6 juli 2024 – 13 juli 2024
Denios Tean open tennistoernooi

#denios #tennis #week #toernooi #juli #apresski

8 juli 2024 – 14 juli 2024 Bibliotheek Rijn en Venen
Expositie TrashArt

De derde klas van de Groene Hart Praktijkschool presenteert in samenwerking met de Schone Buurt Coaches van de gemeente Alphen aan den Rijn hun kunstobjecten gemaakt van (grof) vuil, ook in onze Bibliotheek! Kom snel kijken bij ons Duurzaamheidsplein op de tweede verdieping.

13 juli 2024 om 13:00 – 16:00 Bibliotheek Rijn en Venen
Proeftuin Fietstour Eetbaar Alphen

Sinds de eerste wijkmoestuin in 2012 werd aangelegd, ontstaan er in steeds meer buurten pluk- en moestuinen vol eetbare planten, struiken en bomen. Tijdens deze fietstocht, georganiseerd door Eetbaar Alphen, maak je kennis met enkele van deze opmerkelijke, lokale initiatieven.

13 juli 2024 om 13:30 – 15:30 Castellum Theater & Film