Film, Natuur in de buurt

Tijdens de coronajaren was onze bewegingsruimte beperkt. Natuurfilmer Monique Smulders uit Alphen aan den Rijn heeft gedurende twee jaar de natuur in het lokale Weteringpark vastgelegd. Het  resultaat is de film ‘Natuur in de Buurt’. Er is veel te zien in zo’n klein stukje stadsgroen; bijvoorbeeld halsbandparkieten die zich te goed doen aan bloesem en kersen, maar in de winter genoegen moeten nemen met boomschors. Een blauwe reiger die er verzorgd uitziet omdat-ie altijd een kam bij de hand heeft. Klaprozen die zich hebben aangepast om Europese bestuivers aan te trekken en gaaien die bij elkaar komen in een vrijgezellenclub om een partner te zoeken. En wilde eenden, meerkoeten, houtduiven, waterhoentjes, knobbelzwanen en nijlganzen die succesvol hun jongen grootbrengen. Monique ging meestal vroeg op pad en legde het park vast in goudgeel licht, met mist, een vroege sneeuwbui of dreigende wolken. De film is een feest voor het oog!


Voorafgaande aan de voorstelling van donderdag 27 oktober en zondag 30 oktober geeft Monique Smulders een korte inleiding. 


Monique Smulders maakte eerder de films Natuur in het Groene Hart (2017), Struinen in Park Zegersloot (2018) en de Fascinerende wereld van bomen (2019). Zij is als natuurgids verbonden aan IVN Alphen aan den Rijn en plaatst regelmatig korte filmpjes met natuurinfo op haar natuurblog.


Stuur een agendapunt in

Meer agendapunten

1 februari 2022 – 31 december 2022 Stichting Gilde Alphen aan den Rijn
Stadswandelingen centrum Alphen a/d Rijn

De stadsgidsen van het Gilde staan het hele jaar voor u klaar om interessante- en leuke verhalen over Alphen te vertellen.

14 februari 2022 – 14 februari 2023 Sagenn Educatie B.V.
Gratis Cursussen

Kosteloos je schrijf-, lees- of rekenvaardigheden verbeteren? Dan ben je bij Sagènn op het juiste adres!

9 juli 2022 – 16 oktober 2022 Bezoekerscentrum De Veenweiden
Uitbundige bloemenpracht in Bezoekerscentrum De Veenweiden

Tijdens de zomermaanden inclusief september bloeit het Bezoekerscentrum De Veenweiden als nooit tevoren. Tijdens de expositie ‘Bloemenpracht’ van de uit Oegstgeest afkomstige Truus Serdijn is er een ware explosie van kleuren te zien. Mede geïnspireerd door deze bloemenpracht, laat Adrie Zaalberg haar glasobjecten voor binnen en buiten zien. De exposities worden geopend op zaterdag 9 juli en duren tot half oktober.  

7 september 2022 – 8 november 2022
Weerbaarheidstraining voor kinderen van 6 t/m 8 jr. en van 9 t/m 12 jaar

De Rots en Watertraining voor kinderen in de basisschoolleeftijd gaat weer van start.

26 september 2022 – 19 december 2022
Bridgeles voor beginners

BRIDGECURSUS, in samenwerking met alle Bridgeclubs in Alphen aan den Rijn Vanaf maandag 26 september 2022 wordt in het Buurthuis Kerk en Zanen Oude Wereld 57, Alphen a/d Rijn, 12 keer maandagavond les gegeven aan beginners door André van Herel, officieel bridgedocent. Tijd: van 19.30 uur tot 21.45 uur. Als u nog verder inlichtingen wenst, bel gerust met André van Herel tel. 06-15115388 of e-mail: bridgedocent.andre@gmail.com

30 september 2022 – 7 oktober 2022 Park Zegersloot