Hackshield in de Bieb (10+)

HackShield in de Bieb is een nieuwe AR-game voor de hoogste groepen van het basisonderwijs. Samen met hoofdpersoon Lux leer je desinformatie herkennen en omgaan met nepnieuws. Voltooi met je groepje de opdrachten op de tablet, versla het volk van Ignos en red de Bibliotheek van desinformatie!

HackShield in de Bieb: een nieuwe Augmented Reality-game voor de hoogste groepen van het basisonderwijs die je spelenderwijs digitaal weerbaar maakt. Samen met hoofdpersoon Lux leer je desinformatie herkennen en omgaan met nepnieuws.

Over Hackshield

In deze nieuwe AR-game draait het om het (kwade) volk van Ignos, dat mensen dom wil houden door desinformatie te verspreiden en kennis te vernietigen. Het (goede) volk van hoofdpersoon Lux moet dat voorkomen. Maar Lux en zijn volk hebben heel lang geslapen.

Lux weet heel goed hoe je desinformatie moet voorkomen in boeken, maar hoe doe je dat op digitaal gebied? Je speelt in de game een Cyber Agent die Lux gaat helpen. Met opdrachten op een tablet ga je in kleine groepjes de Bibliotheek in, op zoek naar antwoorden. Als ieder groepje (binnen de tijd) de goede antwoorden weet in te vullen, verslaan jullie het volk van Ignos en zal de Bibliotheek gered zijn van desinformatie!

Let op! Deze activiteit heeft vorig jaar ook al een keer plaatsgevonden, en de vragen/opdrachten zijn ongewijzigd. Mocht je vorig jaar hebben meegedaan, zal het spel dus nu hetzelfde zijn.


Stuur een agendapunt in

Meer agendapunten

4 augustus 2023 – 11 december 2023 Lida Plomp Kunstwerken
Cursus schilderen

Cursus schilderen bij Lida Plomp

26 september 2023 – 9 januari 2024 Bibliotheek Rijn en Venen
Klimaatcursus 'De groene verandering'

Wil jij meer weten over klimaatverandering en de positieve impact die jij kunt hebben op het klimaat? Met de IVN Klimaatcursus leer je over de wisselwerking tussen mens en klimaat en ontwikkel je een persoonlijke actieplan, waarmee je het geleerde meteen kunt omzetten in de praktijk.

3 oktober 2023 om 10:00 – 23:59 Maggie Blue
3 oktober 2023 om 10:00 – 12:00 Bibliotheek Rijn en Venen
Leesgroep

Leer beter Nederlands lezen in een gezellige groep.

3 oktober 2023 om 10:30 – 11:00 Bibliotheek Rijn en Venen
Informatiepunt Digitale Overheid (IDO)

Heb jij hulp nodig bij digitale overheidszaken? De vrijwilligers van het Informatiepunt Digitale Overheid helpen je op weg! Bel voor een afspraak: 0172- 475 771 (optie 2 Digilijn)

3 oktober 2023 om 10:30 – 12:30 Bibliotheek Rijn en Venen
Klik & Tik computercursussen

Wil jij beter leren computeren? Bibliotheek Rijn en Venen helpt je verder. Kom langs tijdens de computercursussen, dan kijken we samen welke oplossing het beste bij jou past.