Scrooge!

  • Parkvilla, Cornelis Geellaan 2, 2406 JG ALPHEN AD RIJN
  • vrijdag 20 december 2019 20:30

Kerstvoorstelling voor de hele familie!

Ebenezer Scrooge heeft vlak voor kerst zijn beste vriend en zakenpartner Jacob Marley verloren. Na de begrafenis blijkt echter dat Marley nog niet voorgoed verdwenen is…

Marley heeft zich in het verleden niet altijd even goed gedragen. Speciaal niet op het terrein van vrekkigheid. En bemoeizuchtig was hij ook. Daar kan Belle, de verloofde van Ebenezer Scrooge, over meepraten. In Ebenezers slaap verrast zij hem met een bezoek en een terugblik op het verleden. Daar ligt de ouwe gierigaard flink van wakker.

Verder is Scrooge zich van geen kwaad bewust. Zijn boekhouder Bob Cratchit wordt dan ook lekker afgebeuld. Voor een schijntje aan loon. Maar Bob zit klem en kan niet weg, want hij moet voor het inkomen van zijn familie zorgen. Gelukkig is daar altijd nog Johanna de huishoudster met kopjes thee en iets lekkers.

Johanna zeilt vrolijk door het leven, zeker als ze bij Scrooge’s neef Fred op bezoek is. Bij hem en zijn verloofde Christine is het altijd gezellig. Fred doet ondertussen zijn best om de Cratchits een leuke kerst te bezorgen en ook voor Moeder Martha en haar weeskinderen staat hij altijd klaar.

Bij de Cratchits is het geen vetpot. Kleine Tim is heel erg ziek en zijn medicijnen kosten kapitalen. Om beter te worden, moet Tim echter naar Amerika. Helaas is daar geen geld voor. Als er niet snel iets gebeurt, zal Kleine Tim sterven…

Over het toneelstuk

Productiehuis Alphen speelt elk jaar in december een aantal keren een kerstvoorstelling. Dit jaar is gekozen voor Scrooge! met als inspiratie A Christmas Carol van Charles Dickens. Het script is geschreven door Thirza Zellerer samen met regisseur Nancy Ubert.

Scrooge! is een echte familievoorstelling, geschikt voor iedereen vanaf circa 8 jaar.

Kaartverkoop € 17,- (inclusief pauzeconsumptie). Reserveren hier.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een agendapunt in

Meer agendapunten

Gemengde technieken
19 augustus 2019 – 23 augustus 2019 Parkvilla
Gemengde technieken

Met divers materiaal kunst maken

Portret- en modelschilderen
19 augustus 2019 – 23 augustus 2019 Parkvilla
Portret- en modelschilderen

Maak sprongen als schilder

Buiten schilderen
19 augustus 2019 – 23 augustus 2019 Parkvilla
Buiten schilderen

In het park schilderen

Studio Puinhoop
19 augustus 2019 – 23 augustus 2019 Parkvilla
Studio Puinhoop

Jonge ontwerpers

Huisdiergeheimen 2 3D
20 augustus 2019 13:30 Theater Castellum
Huisdiergeheimen 2 3D

Cinema Familie