Book of Genesis in Alphen

  • Parkvilla, Cornelis Geellaan 2, 2406 JG ALPHEN AD RIJN
  • vrijdag 21 februari 2020 om 20:30 – 23:30

Op veler verzoek komt de band Book of Genesis terug naar Alphen met een tribute van de legendarische symfonische rockgroep band GENESIS.

Met de (tot de laatste stoel uitverkochte) show in mei 2018 heeft deze band veel indruk gemaakt en aangetoond dat de muziek van Genesis onvergetelijk mooi en tijdloos is, zeker als het gespeeld wordt door muzikanten van het kaliber van Book of Genesis.

Genesis werd opgericht in 1967 door Peter Gabriel, Mike Rutherford, Tony Banks, Anthony Phillips en Chris Stewart. In de jaren zeventig traden de gitarist Steve Hackett en drummer Phil Collins toe en maakte de groep naam in de avant-garde van de popmuziek met haar dramatiek en zwarte humor, maar gooide in de jaren tachtig, met Phil Collins als leadzanger, het roer om met toegankelijker werk wat de band vele hits opleverde.

Book of Genesis laat deze muziek herleven. De band herschept nauwkeurig de muziek van Genesis uit de periode 1970 – 1977, compleet met specifieke muziekinstrumenten, reproductie van Gabriel-maskers en -kostuums, een geanimeerde diavoorstelling en een mooie lichtshow in een extra lange performance.

The Book Of Genesis treedt (zoals het hoort) op met 2 drummers en beschikt als een van de weinige bands over een (digitale) mellotron die het originele geluid van Genesis (en toetsenman Tony Banks) recht doet. En voor de kenners: beroemde creaties als ‘Bat Wings, ‘The Flower’, ‘Crested Britannia’, ‘Magog’ en ook ‘The Old Man’ (aan het slot van ‘The Musical Box’) komen ook deze avond weer tot leven.

Deze avond zal Book Of Genesis optreden met de huidige zanger (Nigel Betteridge), die zich vorig keer moest laten vervangen door Mike Morton omdat hij met zijn gezondheid kampte en daardoor niet mocht zingen. Wees dus ook deze avond weer voorbereid op een meeslepende ervaring wanneer je wordt meegenomen naar de jaren ‘70 en de nummers van de invloedrijke symfonische rockgroep Genesis uitbundig worden gevierd. Dit wordt dus geen gewoon concert, maar avondvullend rocktheater op zijn allerbest!


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een agendapunt in

Meer agendapunten

1 oktober 2019 – 12 mei 2020 Theater Castellum
1 oktober 2019 – 12 mei 2020 Theater Castellum
14 januari 2020 – 14 april 2020 Parkvilla
Cursus "Maak je eigen website met Wordpress"

Maak je eigen website met Wordpress

19 maart 2020 – 6 april 2020
1 april 2020 om 09:15 – 23:59 Parkvilla
1 april 2020 om 20:30 – 23:59 Theater Castellum
Marja’s Grote Tupper Topper Show

Digitaal zijn we druk, met Facebook, Instagram, Twitter en WhatsApp. Overal zoeken we erkenning. Kijk eens hoe leuk ik ben. Kijk dan! Maar achter deze digitale vrolijkheid schuilt vaak eenzaamheid. Eigenlijk net zoals de Tupperwarebakjes: mooi van buiten, leeg van binnen. Gelukkig is daar consulente Marja van Katendrecht. Want als iemand een leegte weet op te vullen is zij dat wel!  Bijgestaan door de good old Tupperwarebakjes, brengt zij goede gesprekken met het publiek op gang.