Lezing 'Plantenvoeding uit keukenresten'

Keukenresten zitten vol met energie en belangrijke voedingsstoffen die je eenvoudig kunt fermenteren. Na deze lezing gooi jij je waardevolle 'keukenafval' nooit meer gedachteloos in de groene container!

Verzorgd door Sjaak Willemstein van DeDuurzameTuin.nl

Keukenresten zitten vol met energie en belangrijke voedingsstoffen die je eenvoudig kunt fermenteren. Bij dit fermentatieproces worden keukenresten, met behulp van bacteriƫn, zonder zuurstof voorverteerd tot waardevolle voedingstof voor de bodem. Het eindproduct heet bokashi en kun je eenvoudig zelf maken.

Sjaak Willemstein legt uit wat je hiervoor nodig hebt, hoe het werkt en hoe je tuin- en kamerplanten hiermee kunt voeden. Ziekten en plagen krijgen zo minder kans. Na deze lezing gooi jij je waardevolle keukenresten nooit meer gedachteloos in de groene container!

Over Sjaak Willemstein

Sjaak Willemstein is al decennia lang, zelfs voor het woord bestond, met duurzaamheid bezig. Het is zijn missie de wereld onder zijn voeten en in zijn omgeving gezonder en beter te maken. Als tuinontwerper wordt hij regelmatig de Duurzaamste Hovenier van Nederland genoemd.

Na zijn werk als hovenier startte hij de webshop DeDuurzameTuin.nl met ruim duizend producten voor mens, dier, tuin en huishouden. Naast lezingen geeft hij gastlessen over tuinadvies en -ontwerp.

Ook benieuwd naar bokashi?

Meld je dan gratis aan voor deze boeiende lezing!


Stuur een agendapunt in

Meer agendapunten

31 januari 2024 – 10 april 2024 Bibliotheek Rijn en Venen
KlimaatGesprekken

Je bent bezorgd over klimaatverandering en je wilt graag een bijdrage leveren aan de oplossing. Maar hoe pak je dat aan? Doe mee met deze zesdelige workshopreeks KlimaatGesprekken!

31 januari 2024 – 8 maart 2024
Vriendschapsconcert

vriendschapsconcert 8 maart 2024 Maranathakerk Alphen aan den Rijn

16 februari 2024 – 20 maart 2024
Nieuwe expositie in Galerie Alphen Art

Expositie met 0.a. schilderijen en keramiek

3 maart 2024 om 10:00 – 17:00 Wijnbar&Zo
3 maart 2024 om 13:30 – 23:59 Parkvilla
3 maart 2024 om 15:30 – 23:59 Parkvilla