Alphens Barok Consort

Alphens Barok Consort laat weer van zich horen!

  • , ,
  • zaterdag 21 mei 2022 om 16:00 – 17:30

Eindelijk mag Alphens Barok Consort weer van zich laten horen!

Op zaterdag 21 mei aanstaande mag na een lange periode van afwezigheid het ABC hun muzikaliteit weer tentoonspreiden. In de Maranathakerk zal men ondanks de kleine bezetting een groot scala aan barok- en klassieke componisten laten horen.

Veel van deze werken heeft het Alphens Barok Consort al in een andere context uitgevoerd. Hierdoor komen er nu veel verschillende talen en stijlen bij elkaar: van Thomas Tallis tot Henry Purcell, van Dieterich Buxtehude tot Michael Haydn en van de Franse protestante werken van Sweelinck tot het katholieke Latijn van Vivaldi.

Muziek die geschreven is in moeilijke tijden van oorlog, ziekte en hongersnood. Muziek die als doel had om hoop en troost te bieden, en die dat nog steeds doet. Muziek voor de eeuwigheid.

Kaarten kosten €12,50 en voor Vrienden van het ABC €10,00. Kaarten zijn te koop bij Haasbeek Herenhof en Boekhandel Haasbeek, via de koorleden of via info@alphensbarokconsort.nl. Aanvang: 16:00u, het concert duurt ongeveer 75 minuten, er is naderhand gelegenheid tot nuttigen van een drankje.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een agendapunt in

Meer agendapunten

1 februari 2022 – 31 december 2022 Stichting Gilde Alphen aan den Rijn
Stadswandelingen centrum Alphen a/d Rijn

De stadsgidsen van het Gilde staan het hele jaar voor u klaar om interessante- en leuke verhalen over Alphen te vertellen.

14 februari 2022 – 14 februari 2023 Sagenn Educatie B.V.
Gratis Cursussen

Kosteloos je schrijf-, lees- of rekenvaardigheden verbeteren? Dan ben je bij Sagènn op het juiste adres!

6 april 2022 – 6 juni 2022 Theater Castellum
Comeback atelier verfstreken bij Theater Castellum

Met de expositie Back on Stage beleven de kunstenaars van Atelier Verfstreken een comeback in het theather Castellum. Met Back on Stage zijn zij terug van weggeweest! De prachtige serie schilderijen in de foyer toont hun verwantschap met het theater, de artiesten en podiumkunstenaars aan de bezoekers.

14 april 2022 – 25 juni 2022 Adventskerk
100 jaar geschiedenis Adventskerk te zien op expositie

Al vanaf de start van dit jaar worden er allerlei festiviteiten rondom de 100-jarige verjaardag van de Adventskerk georganiseerd. Op enkele zaterdagen in mei en juni wordt er een bijzondere expositie in de kerk geopend. Deze tentoonstelling vertelt bezoekers het verhaal van 100 jaar kerk en wordt ondersteund door dans- en muziekvoorstellingen. Burgemeester Liesbeth Spies zal de expositie officieel openen op zaterdag 14 mei om 11:00 uur.