Nationale Voorleesdagen in Bibliotheek Rijn en Venen

  • woensdag 22 januari 2020 – zaterdag 1 februari 2020

Bibliotheek Rijn en Venen trapt de campagneperiode traditiegetrouw af met Het Nationale Voorleesontbijt, dit jaar op woensdag 22 januari 2020 om 08:50 uur. Het Nationale Voorleesontbijt vindt plaats in de Bibliotheken Boskoop, Nieuwkoop, Ter Aar, Roelo

Lokale helden zoals de brandweer, de politie en de burgemeester bezoeken de Bibliotheken om voor te lezen uit het themaboek Moppereend. Na het voorlezen eten de kinderen een heerlijk ontbijt met elkaar.

Sprookjes door Caja van der poel

Naast Het Nationale Voorleesontbijt kunnen kinderen de Bibliotheek bezoeken voor de mooiste sprookjes verteld door verhalenverteller Caja van der Poel. Caja houdt ervan zich te verwonderen, daarom vertelt ze het liefst sprookjes. Sprookjes zijn de oudste verhalen die er bestaan, overgeleverd van generatie op generatie. Hierdoor zijn ze geschikt voor de aller kleinsten en de aller grootsten tegelijk. De verhalenverteller brengt een bezoek aan Nieuwkoop, Alphen Centrum, Hazerswoude-Rijndijk en Boskoop.

Boekgeschenk

Ook ontvangen alle basisscholen in gemeente Alphen aan den Rijn het boek Zitten, lezen, schrijven. Dit boek is speciaal gemaakt door vaders die niet meer bij hun kinderen kunnen wonen. Het gaat om vaders die in de Penitentiaire Inrichting Alphen aan den Rijn zitten. In het boek staan zelfgeschreven verhalen en tekeningen die de vaders, ondanks de afstand, toch aan hun kinderen kunnen voorlezen. De Penitentiaire Inrichting heeft de Bibliotheek Rijn en Venen gevraagd dit boek aan alle basisscholen in de gemeente uit te delen. Het boek kan worden gebruikt om verhalen uit voor te lezen, om kinderen er zelf in te laten lezen, maar biedt ook een handvat om het te koppelen aan het thema “vrijheid” en “gevangenschap”.

Voorlezen

Voorlezen heeft een positief effect op de woordenschat, spelling en tekstbegrip van kinderen. Bovendien is voorleestijd de tijd waarin je samen kunt kijken, luisteren, praten en lachen. Of je nu voor het slapen gaan een mooi verhaal voorleest in bed of overdag samen een prentenboek bekijkt, er worden herinneringen voor het leven gemaakt.

Reserveren voor activiteiten is mogelijk via de website van de Bibliotheek Rijn en Venen.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een agendapunt in

Meer agendapunten

18 juli 2020 – 22 augustus 2020 Aarhof (Centrum)
1 augustus 2020 – 16 augustus 2020
2 augustus 2020 – 15 augustus 2020
6 augustus 2020 om 13:30 – 23:59 Parkvilla
6 augustus 2020 om 20:00 – 23:59 Parkvilla
7 augustus 2020 om 20:00 – 23:59 Parkvilla