Film, Picl | Cette musique ne joue pour personne

Iedereen kan door de liefde bevangen raken. Ook zware jongens.

In het hart van een havenstad leven een paar zware jongens een geïsoleerd leven vol geweld. Plotseling wordt hun leven op zijn kop gezet ​​door theater, poëzie en kunst.


Liefde kan overal toeslaan: bij de kassa van een supermarkt; achter de schuifpui van een doorzonwoning; op de planken bij het amateurtoneel; op de dansvloer bij een tienerfeestje of in een container in een Noord-Franse havenstad. Ook zware jongens als Jeff en zijn sidekicks raken erdoor bevangen.


Hun territorium wordt bedreigd door een stel jonge honden, maar Jeffs grootste zorg is het winnen van het hart van Roxane, een jonge caissière die hij heimelijk aanbidt. Ondertussen valt zijn lijfwacht Jacky voor een amateuractrice en dwingen Jésus en Poussin alle tieners in het dorp naar het feestje van Jeffs dochter te komen. Jaloezie, liefde en tederheid zijn de drijvende krachten die deze personages helpen zichzelf te zijn en zin te geven aan hun leven.

AD ★★★★
“Een zwarte komedie vol hilarische momenten.”
“Wie van absurde gebeurtenissen houdt met een flinke dosis zwarte humor, mag de Frans-belgische coproductie Cette musique ne joue pour personne niet laten lopen. De film van regisseur Samuel benchetrit is zowel poëtisch als gewelddadig, maar ook vooral geestig.” 

Filmtotaal ★★★★
“De mannelijke personages worden goed gebalanceerd gespeeld. De gewelddadige kanten worden net zo geloofwaardig neergezet als de kwetsbare.”

De Volkskrant ★★★
“Lanners, Damiens, Bedia en Gustave Kervern, die elk hun maffe boevenpersonages een hart meegeven.” 

Leidsch dagblad ★★★
“Een vermakelijk excentriek verhaal.” 


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een agendapunt in

Meer agendapunten

17 december 2021 – 14 maart 2022 Bibliotheek Rijn en Venen
Fitroom - gamen in de bieb

In de bieb is meer te doen dan boeken lenen! Kom nu gamen in de bieb van Boskoop. Strijd tegen familie, vrienden of andere biebbezoekers door te dansen, fitnessen of je hersenen te laten kraken.

17 januari 2022 – 23 januari 2022 Bibliotheek Rijn en Venen
Foto-expositie Schitterende Seniorendagen

Enthousiaste amateurfotografen Martin Pagie en Anet Terra legden voor de Schitterende Seniorendagen 'de mens in actie' vast: senioren in hun dagelijkse bezigheden. Bewonder de prachtige foto-expositie vanaf 1 december in Bibliotheek Alphen!

18 januari 2022 om 10:30 – 12:30 Bibliotheek Rijn en Venen
Informatiepunt Digitale Overheid (IDO)

Hulp nodig bij de Corona Check App, het aanvragen van een coronatoegangsbewijs op papier of het maken van een afspraak van de boosterprik? Het Informatiepunt Digitale overheid helpt je op weg met met alle digitale overheidszaken! Gratis advies op afspraak.

18 januari 2022 om 13:00 – 15:00 Bibliotheek Rijn en Venen
Taalspreekuur

Ken je iemand in je omgeving die moeite heeft met lezen, schrijven of met de computer en wel wat hulp kan gebruiken?