Film, Picl | Cette musique ne joue pour personne

Iedereen kan door de liefde bevangen raken. Ook zware jongens.

In het hart van een havenstad leven een paar zware jongens een geïsoleerd leven vol geweld. Plotseling wordt hun leven op zijn kop gezet ​​door theater, poëzie en kunst.


Liefde kan overal toeslaan: bij de kassa van een supermarkt; achter de schuifpui van een doorzonwoning; op de planken bij het amateurtoneel; op de dansvloer bij een tienerfeestje of in een container in een Noord-Franse havenstad. Ook zware jongens als Jeff en zijn sidekicks raken erdoor bevangen.


Hun territorium wordt bedreigd door een stel jonge honden, maar Jeffs grootste zorg is het winnen van het hart van Roxane, een jonge caissière die hij heimelijk aanbidt. Ondertussen valt zijn lijfwacht Jacky voor een amateuractrice en dwingen Jésus en Poussin alle tieners in het dorp naar het feestje van Jeffs dochter te komen. Jaloezie, liefde en tederheid zijn de drijvende krachten die deze personages helpen zichzelf te zijn en zin te geven aan hun leven.

AD ★★★★
“Een zwarte komedie vol hilarische momenten.”
“Wie van absurde gebeurtenissen houdt met een flinke dosis zwarte humor, mag de Frans-belgische coproductie Cette musique ne joue pour personne niet laten lopen. De film van regisseur Samuel benchetrit is zowel poëtisch als gewelddadig, maar ook vooral geestig.” 

Filmtotaal ★★★★
“De mannelijke personages worden goed gebalanceerd gespeeld. De gewelddadige kanten worden net zo geloofwaardig neergezet als de kwetsbare.”

De Volkskrant ★★★
“Lanners, Damiens, Bedia en Gustave Kervern, die elk hun maffe boevenpersonages een hart meegeven.” 

Leidsch dagblad ★★★
“Een vermakelijk excentriek verhaal.” 


Stuur een agendapunt in

Meer agendapunten

14 februari 2022 – 14 februari 2023 Sagenn Educatie B.V.
Gratis Cursussen

Kosteloos je schrijf-, lees- of rekenvaardigheden verbeteren? Dan ben je bij Sagènn op het juiste adres!

4 oktober 2022 – 2 mei 2023 Theater Castellum
Pubquiz

Hoedje op, hoedje af, sportvragen, actualiteiten, plaatjesrondes; de Pubquiz staat garant voor een vrolijke, afwisselende en spannende avond! 

1 december 2022 – 31 januari 2023 Archeon
Vier de winter in Museumpark Archeon

Deze winter kun je in Museumpark Archeon genieten van de Oer-Hollandse winter. 

6 januari 2023 – 17 februari 2023 Bibliotheek Rijn en Venen
Expositie Schilderijen Marco Stad

Marco Stad exposeert van 6 januari t/m 10 februari zijn kleurrijke schilderijen op de eerste etage van Bibliotheek Alphen-Centrum.

24 januari 2023 – 14 februari 2023 Bibliotheek Rijn en Venen
Beatmakers

Wil jij goeie beats kunnen maken? Ben je een muziekliefhebber? Doe dan mee met deze workshop en leer van professionals hoe je een strakke beat maakt.

27 januari 2023 – 29 oktober 2024 Maggie Blue