Is waterpolo iets voor jou?

  • AZC Alphen, Van foreestlaan 4, 2404 HC ALPHEN AD RIJN
  • zaterdag 22 februari 2020 om 16:30 – 18:00

Binnen de waterpoloafdeling van AZC wordt hard gewerkt aan de opleiding van de jeugd. Naast topsport is er ook ruimte voor plezier en gezelligheid.

Het Heren 1 team van AZC speelt al jaren mee op het hoogste niveau, zowel nationaal en internationaal, en hebben een lange rij van successen behaald.. Doorstroom vanuit de jeugd staat daarbij centraal. Niet voor niets spelen vele jeugdteams ook op het hoogste niveau zowel binnen de regio als landelijk.

Waterpolo is een leuke sport voor jongens, maar zeker ook voor meiden. Dit blijkt onder meer uit de prestaties van het Nederlands Dameswaterpoloteam.

Waterpolo is relatief snel te leren. En naast een goede conditie, leer je samenwerken en discipline. Niet voor niets staat AZC bekend om het ‘familiegevoel’ en worden de verschillende disciplines van generatie op generatie beoefend binnen de vereniging.

De waterpolojeugd wordt begeleid door gemotiveerde trainers en coaches welke zelf de nodige ervaring en kwaliteiten hebben in het waterpolo. Komend seizoen wordt daarom het nieuwe jeugd-opleidingsplan gelanceerd.

Op Zaterdag 22 februari om 16.30 uur wordt in zwembad Aquarijn in Alphen aan den Rijn alvast een voorproefje gegeven welke aansluit op het nieuwe opleidingsplan. Hierin worden vaardigheden gemeten welke de basis zijn voor waterpolo en welke bepalen waar op individueel niveau nog extra aandacht nodig is.

Deze middag zal niet alleen voor jeugdspelers van AZC zijn, ook voor waterpoloërs uit de regio welke graag willen weten ‘waar ze staan’. Maar ook jongens en meiden in de leeftijd van 10 tot 15 jaar welke meer willen weten van deze leuke en dynamische sport.

Wellicht heb je met school een waterpolotraining gedaan, doe je op dit moment een andere watersport, hoor je van klasgenoten hoe leuk het is of ben je gewoon benieuwd? Dan kun je kosteloos meedoen deze middag.

Naast bepaalde trainingsvaardigheden, zal er ook een waterpolowedstrijd gespeeld worden, waarbij je zelf mee kunt doen.

Vind je de middag zo leuk, dan is er de mogelijkheid om (tegen kleine vergoeding) na afloop met de andere jeugdleden mee te eten in het ‘Aquahome’ en de wedstrijd van Heren 1 bij te wonen, ook voor de ouders een beleving om deze leuke sport en vereniging van dichtbij mee te maken.

Ben je tussen de 10 en 15 jaar oud, heb je je zwemdiploma(‘s), een zwembroek en/of badpak? Kom dan gezellig meedoen en laat je meeslepen in deze leuke sport. Geef je op voor 20 februari door een mailtje te sturen naar:

JeugdwaterpoloAZC@mail.com


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een agendapunt in

Meer agendapunten

5 september 2020 – 7 november 2020 Ammoniet Uitvaartbegeleiding
Uitvaartwinkel De Aandacht geopend

Gedenksieraden, urnen, keepsakes & troostcadeautjes

5 september 2020 – 7 november 2020 Ammoniet Uitvaartbegeleiding
Koffie met een Oortje

Voor ieder verhaal een luisterend oor

30 september 2020 om 20:00 – 23:59 Parkvilla
1 oktober 2020 om 13:30 – 23:59 Parkvilla
1 oktober 2020 om 20:00 – 23:59 Parkvilla