2e Jazzrock & Fusion Event

  • , ,
  • vrijdag 22 maart 2024 om 20:00 – 23:30

2e Jazzrock & Fusion Event bij Serious Music Alphen

In 2018 organiseerde Serious Music Alphen het eerste Alphense ‘jazzrock/fusion’ event met drie topacts. Door omstandigheden (corona) heeft een vervolg even op zich laten wachten, maar op vrijdagavond 22 maart 2024 is het zover: een lange avond vol heerlijke jazzrock, fusion en ook funk met wederom drie gave en swingende bands: Tristan, Wojtek Justyna en Jurgen Burdorf.

De meestergitarist Jurgen Burdorf was er bij het eerste event ook al bij en presenteerde in 2020 zijn laatste cd in Parkvilla. Hij weet (met zijn uitstekende band) te imponeren met pakkende, instrumentale gitaarmuziek met invloeden van jazz, rock en Americana.

Pakkende jazz-funk

Wojtek Justyna is een uit Polen afkomstige gitarist die vanaf 2004 in Nederland is komen wonen om zijn gitaarskills verder te ontwikkelen op het Haagse conservatorium. Hij speelde in en met diverse bands in uiteenlopende genres, waaronder hiphop en jazz, maar koos in 2015 voor een eigen koers met Wojtek Justyna TreeOh! waarmee hij twee albums maakte. Naast zijn werk als gitaardocent treedt hij met zijn band op in binnen- en buitenland en scoort hoge waardering met ‘pakkende jazz-funk, diepe synthesizer-bassen en kleuren en ritmes van wereldmuziek’.

Acid jazz

De slotact van de avond is de band Tristan. De muziek van deze band kan het beste omschreven worden als ‘feel-good vintage acid jazz music’ met de energie, vibe en het geluid van nu, uitgevoerd door een aantal van de beste pop/jazz muzikanten uit Europa. Funky gitaren, Fender Rhodes, synth sounds en een ritmesectie die al een hele lange tijd samenspeelt. Dit alles geeft zangeres Jaycilee de stevige basis waarop haar prachtige warme soulvolle stemgeluid kan schitteren. De muziek voert je direct terug naar die te gekke jaren zeventig sound. Tristan treedt met heel veel succes op in binnen- en buitenland en heeft een grote schare trouwe fans opgebouwd. Dit voorjaar werd het zevende album (‘Seven’) uitgebracht, dat ze graag willen delen met de bezoekers van dit tweede event.

Met Jurgen Burdorf, Wojtek Justyna en Tristan beleef je in Parkvilla een prachtige avond vol met jazz, rock en funk van internationale klasse.

Prijs

De kaarten kosten bij online reservering € 22,50; aan de kassa € 25,00.

Let op: dit concert begint om 20:00 uur!


Stuur een agendapunt in

Meer agendapunten

16 januari 2024 – 29 februari 2024 Bibliotheek Rijn en Venen
Expositie Emke van Heiningen

Het werk van Emke bestaat voornamelijk uit kleine, kleurrijke schilderijtjes van dieren met grappige, menselijke uitspraken en oneliners. Inspiratie doet ze vooral op op haar werk en op straat. Vervolgens koppelt ze de tekst aan een dier.

31 januari 2024 – 10 april 2024 Bibliotheek Rijn en Venen
KlimaatGesprekken

Je bent bezorgd over klimaatverandering en je wilt graag een bijdrage leveren aan de oplossing. Maar hoe pak je dat aan? Doe mee met deze zesdelige workshopreeks KlimaatGesprekken!

21 februari 2024 om 10:30 – 23:59 Parkvilla
21 februari 2024 om 13:30 – 23:59 Parkvilla
21 februari 2024 om 19:30 – 21:00 Bibliotheek Rijn en Venen
Lezing 'Plantenvoeding uit keukenresten'

Keukenresten zitten vol met energie en belangrijke voedingsstoffen die je eenvoudig kunt fermenteren. Na deze lezing gooi jij je waardevolle 'keukenafval' nooit meer gedachteloos in de groene container!

21 februari 2024 om 20:00 – 23:59 Parkvilla