Expositie "RUIMTE" met Corina Mathot, Marieke van Amerom en Antonetta Moerland

  • , ,
  • vrijdag 22 maart 2024 – woensdag 24 april 2024

Bijzondere expositie met schilderijen en glaswerk

Expositie in Galerie Alphen Art met als thema: Ruimte!!!

Marieke van Amerom, Carina Mathot en Antonetta Moerland exposeren gedrieën in Galerie Alphen Art.

Vanaf 22 maart t/m 24 april toont Galerie Alphen Art in Alphen aan den Rijn het nieuwste werk van deze 3 kunstenaars. Alle drie reeds vele jaren werkzaam in de beeldende kunst.

De officiële opening op Zaterdag 23 Maart ’24 om 15 uur wordt verricht door Kristien van den Oever, Cultuurmakelaar. De feestelijke opening van de expo wordt begeleidt door het

duo Harm van den Berg (accordeon) en Edith Mathot (viool) met Wereld- en Klezmermuziek. U bent van harte welkom!

Tijdens de opening van de expositie ontvangen de bezoekers beide kunstboeken cadeau.

Marieke van Amerom toont schilderwerken en tekeningen; zij reist in haar geest en neemt de ruimte om daar ongecensureerd vorm aan te geven.

Carina Mathot exposeert tekeningen, olieverfschilderijen en glasobjecten in mixed media. Carina laat zich inspireren door de ruimtelijkheid van het landschap tijdens haar vele fietsreizen.

Antonetta Moerland toont acryl/olieverfschilderijen; zij reist door de intuïtieve ruimte en geeft haar visie vanuit kosmische sferen.

De kunstenaars kennen elkaar als collega’s vanaf de jaren tachtig bij de oprichting van de Stadsgalerie Gouda, de STAA en STAA Bedrijfskunst in Alphen aan den Rijn. Organiseerden tentoonstellingen, projecten in de Openbare Ruimte, educatieve projecten en uitwisselingstentoonstellingen naar het buitenland.

Marieke studeerde aan de Academie voor Beeldende Kunsten te Rotterdam, een klassieke opleiding. Na de academietijd experimenteert zij met objecten van afvalmaterialen. Vanaf de 70er jaren begint Marieke met het opschrijven van haar dromen, om ze daarna vorm te geven in tekeningen. De eerste droomtekeningen zijn van 1977. Van Amerom: “ik heb een levendig nachtelijk droomleven”.

Carina: Volgde de opleiding aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunst te Den Haag waar zij MO tekenen/schilderen en kunstgeschiedenis studeerde. Een internationale masterclass glastechnieken voegde het 3 D aspect toe aan haar oeuvre. Monumentale glasinstallaties, glas/kleurobjecten in mixed media en olieverf/pastel schilderijen zijn haar specialismen. De metamorfose van Verwondering naar Verbeelding en Bevrijding beschrijft zij in haar boek: 50 jaar Beeldend Kunstenaar.

Antonetta studeerde aan de Vrije Academie voor Beeldende kunsten te Den Haag. Zij is autonoom beeldend kunstenaar, fijnschilder en grotendeels autodidact. Via het realisme, surrealisme en het abstracte werkt zij nu lange tijd vanuit een innerlijke wereld met dunne lagen olieverf, caseïne tempera of acryl. De werken ademen kosmische en buitenaardse sferen. 40 jaar schilderen is de titel van haar Kunstboek.

De kunstenaars zullen regelmatig gedurende de expositie-periode in de galerie aanwezig zijn.

Adres: Winkelcentrum Aarhof 41 (aan de Aarkade), 2406 BT Alphen aan den Rijn

Openingstijden: di. wo. vrij. 12.00 - 17.00 uur, zaterdag 11.00 - 16.00 uur

www.stichtingalphenart.nl, info@stichtingalphenart.nl

Parkeren: Parkeerdek Aarhof, De Vest, eerste 1,5 uur gratis (ingang parkeren is om de hoek van de galerie).


Stuur een agendapunt in

Meer agendapunten

22 maart 2024 – 24 april 2024
Expositie "RUIMTE" met Corina Mathot, Marieke van Amerom en Antonetta Moerland

Bijzondere expositie met schilderijen en glaswerk

22 april 2024 om 19:45 – 21:55 Castellum Theater & Film
Back to Black

Back to Black vertelt Amy Winehouses levensverhaal, van haar opvoeding en bruisende jaren in Londen tot haar intense reis naar wereldwijd succes, maar laat ook de donkere kant daarvan zien. Gedurende haar hele carrière tot aan haar tragische dood bleef de zangeres worstelen met haar demonen, haar roem en de toxische knipperlichtrelatie met haar grote liefde.Ook draait de film vanaf 18 april in Castellum!

22 april 2024 om 20:00 – 21:50 Castellum Theater & Film
Dream Scenario

Doodgewone professor en eenzame loser Paul Matthews (Nicolas Cage) wordt van de ene op de andere dag een viral celebrity wanneer hij plots verschijnt in de dromen van miljoenen mensen. Hoe en waarom dit gebeurt, is voor Paul een compleet raadsel, maar hij is er niet boos om. Studenten komen eindelijk naar zijn lessen, hij wordt gevraagd voor grote brand deals en de relatie met zijn vrouw is nog nooit zo goed geweest. Maar dan nemen de nachtelijke verschijningen een duistere wending en veranderen ze in gruwelijke nachtmerries. 'Dream Scenario’ is een donkere komedie, geschreven en geregisseerd door Kristoffer Borgli ('Sick of Myself') en producent Ari Aster ('Beau Is Afraid', ‘Midsommar', ‘Hereditary'). Andere bekende gezichten in de film zijn Julianne Nicholson ('I, Tonya') en Michael Cera ('Gloria Bell, Superbad').

22 april 2024 om 20:00 – 23:59 Parkvilla
22 april 2024 om 20:15 – 21:55 Castellum Theater & Film
Invasie

Vanuit het niets worden Curaçao en Aruba aangevallen door een dictatoriaal buurland. Politiek Den Haag is verbijsterd. Wanneer het conflict in snel tempo escaleert, moeten drie jonge mariniers het verschil zien te maken. Al snel ligt ook de kazerne op Aruba onder vuur en gaat het luchtruim op slot, terwijl de Nederlandse ambassadeur nog geëvacueerd moet worden uit vijandelijk gebied. De reddingsmissie van de kersverse mariniers wordt daardoor een race tegen de klok.

23 april 2024 om 13:30 – 23:59 Parkvilla