Expositie "RUIMTE" met Corina Mathot, Marieke van Amerom en Antonetta Moerland

  • , ,
  • vrijdag 22 maart 2024 – woensdag 24 april 2024

Bijzondere expositie met schilderijen en glaswerk

Expositie in Galerie Alphen Art met als thema: Ruimte!!!

Marieke van Amerom, Carina Mathot en Antonetta Moerland exposeren gedrieën in Galerie Alphen Art.

Vanaf 22 maart t/m 24 april toont Galerie Alphen Art in Alphen aan den Rijn het nieuwste werk van deze 3 kunstenaars. Alle drie reeds vele jaren werkzaam in de beeldende kunst.

De officiële opening op Zaterdag 23 Maart ’24 om 15 uur wordt verricht door Kristien van den Oever, Cultuurmakelaar. De feestelijke opening van de expo wordt begeleidt door het

duo Harm van den Berg (accordeon) en Edith Mathot (viool) met Wereld- en Klezmermuziek. U bent van harte welkom!

Tijdens de opening van de expositie ontvangen de bezoekers beide kunstboeken cadeau.

Marieke van Amerom toont schilderwerken en tekeningen; zij reist in haar geest en neemt de ruimte om daar ongecensureerd vorm aan te geven.

Carina Mathot exposeert tekeningen, olieverfschilderijen en glasobjecten in mixed media. Carina laat zich inspireren door de ruimtelijkheid van het landschap tijdens haar vele fietsreizen.

Antonetta Moerland toont acryl/olieverfschilderijen; zij reist door de intuïtieve ruimte en geeft haar visie vanuit kosmische sferen.

De kunstenaars kennen elkaar als collega’s vanaf de jaren tachtig bij de oprichting van de Stadsgalerie Gouda, de STAA en STAA Bedrijfskunst in Alphen aan den Rijn. Organiseerden tentoonstellingen, projecten in de Openbare Ruimte, educatieve projecten en uitwisselingstentoonstellingen naar het buitenland.

Marieke studeerde aan de Academie voor Beeldende Kunsten te Rotterdam, een klassieke opleiding. Na de academietijd experimenteert zij met objecten van afvalmaterialen. Vanaf de 70er jaren begint Marieke met het opschrijven van haar dromen, om ze daarna vorm te geven in tekeningen. De eerste droomtekeningen zijn van 1977. Van Amerom: “ik heb een levendig nachtelijk droomleven”.

Carina: Volgde de opleiding aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunst te Den Haag waar zij MO tekenen/schilderen en kunstgeschiedenis studeerde. Een internationale masterclass glastechnieken voegde het 3 D aspect toe aan haar oeuvre. Monumentale glasinstallaties, glas/kleurobjecten in mixed media en olieverf/pastel schilderijen zijn haar specialismen. De metamorfose van Verwondering naar Verbeelding en Bevrijding beschrijft zij in haar boek: 50 jaar Beeldend Kunstenaar.

Antonetta studeerde aan de Vrije Academie voor Beeldende kunsten te Den Haag. Zij is autonoom beeldend kunstenaar, fijnschilder en grotendeels autodidact. Via het realisme, surrealisme en het abstracte werkt zij nu lange tijd vanuit een innerlijke wereld met dunne lagen olieverf, caseïne tempera of acryl. De werken ademen kosmische en buitenaardse sferen. 40 jaar schilderen is de titel van haar Kunstboek.

De kunstenaars zullen regelmatig gedurende de expositie-periode in de galerie aanwezig zijn.

Adres: Winkelcentrum Aarhof 41 (aan de Aarkade), 2406 BT Alphen aan den Rijn

Openingstijden: di. wo. vrij. 12.00 - 17.00 uur, zaterdag 11.00 - 16.00 uur

www.stichtingalphenart.nl, info@stichtingalphenart.nl

Parkeren: Parkeerdek Aarhof, De Vest, eerste 1,5 uur gratis (ingang parkeren is om de hoek van de galerie).


Stuur een agendapunt in

Meer agendapunten

26 april 2024 – 29 mei 2024
Expositie van een aantal vaste medewerkers

Veel divers werk, sculpturen, schilderijen, reliëfcomposities en assemblage kunst

28 mei 2024 om 13:30 – 23:59 Parkvilla
28 mei 2024 om 19:45 – 21:30 Castellum Theater & Film
De Terugreis

Jaap is al bijna 50 jaar samen met Maartje. Waar de nukkige Jaap niet veel zin meer heeft om dingen te ondernemen, zit de soms wat verwarde Maartje nog vol levenslust. Als het echtpaar een brief ontvangt van een oude vakantievriend, laat Jaap zich met gepaste tegenzin overhalen om hem op te zoeken in Zuid-Europa. Zoveel jaar later reizen de twee in hun oude auto door een totaal veranderd Europa; kibbelend, maar ook de ene herinnering na de andere ophalend. Onderweg komt Jaap tot het pijnlijke besef dat zijn vrouw dementerend is. Zich realiserend dat alles wellicht anders gaat worden, leren ze opnieuw waarom ze elkaar liefhebben.

28 mei 2024 om 20:00 – 21:55 Castellum Theater & Film
Civil War

Civil War is een intrigerende actiefilm over een uitgebroken burgeroorlog in de Verenigde Staten, waarbij het hele land op de rand van totale instorting staat en in chaos verkeert. Tijdens deze heftige situatie wordt een groep moedige journalisten gevolgd bij het vertellen van - waarschijnlijk - het grootste verhaal van hun leven: het onontkoombare einde van de Verenigde Staten zoals we het kennen. Civil War laat niet alleen de fysieke conflicten op het scherm zien, maar brengt ook de diepere, onderliggende problemen aan het licht die hebben geleid tot de ontwrichting van het ooit zo trotse land.

28 mei 2024 om 20:00 – 23:59 Parkvilla