Theater, Serious Music Alphen | Mini Jazzrock/Fusion/Funk Festival

In 2018 organiseerde Serious Music Alphen het 1e Alphense ‘jazzrock/fusion’ festival met 3 topacts. Door omstandigheden (corona) heeft een vervolg even op zicht laten wachten, maar op deze avond is het zover; een lange avond vol heerlijke jazzrock, fusion en funk met wederom drie gave en swingende bands: Tristan, Wojtek Justyna en Jurgen Burdorf.  

De meestergitarist Jurgen Burdorf was er bij het 1e festival ook al bij en presenteerde in 2020 zijn laatste cd in Parkvilla. Hij weet (met zijn uitstekende band) te imponeren met pakkende, instrumentale gitaarmuziek  met invloeden van jazz, rock en Americana.  

Wojtek Justyna is een uit Polen afkomstige gitarist die vanaf 2004 in Nederland is komen wonen om zijn skills op de gitaar verder te ontwikkelen op het Haagse conservatorium. Hij speelde in en met diverse bands in uiteenlopende  genres (waaronder hiphop en jazz), maar koos in 2015 voor een eigen koers met Wojtek Justyna TreeOh1 waarmee hij twee albums maakte. Naast zijn werk als gitaardocent treedt hij met zijn band op in binnen- en buitenland en scoort hoge waardering met ‘pakkende jazz-funk, diepe synthesizer-bassen en kleuren en ritmes van wereldmuziek’.

De slotact van de avond is de band Tristan. De muziek van deze band  kan het beste omschreven worden als ‘feel-good vintage acid Jazz music’ met de energie, vibe en het geluid van nu, uitgevoerd door een aantal van de beste pop/jazz muzikanten uit Europa. Funky gitaren, Fender Rhodes, synth sounds en een ritmesectie die al een hele lange tijd samenspeelt.  Dit alles geeft zangeres Jaycilee de stevige basis waar haar prachtige warme soulvolle stemgeluid kan schitteren. De muziek voert je direct terug naar die te gekke jaren zeventig sound. Tristan treedt met heel veel succes op in binnen- en buitenland en heeft een grote schare trouwe fans opgebouwd. Dit voorjaar werd het 7e album (‘Seven’) uitgebracht dat ze graag willen delen met de bezoekers van dit 2e festival.

Met Jurgen Burdorf, Wojtek Justyna en Tristan beleef je in Parkvilla een prachtige avond vol met jazz, rock en funk van internationale klasse.

Kaartverkoop
Voorverkoop: € 22,50
Aan de kassa: € 25,00


Stuur een agendapunt in

Meer agendapunten

31 januari 2024 – 10 april 2024 Bibliotheek Rijn en Venen
KlimaatGesprekken

Je bent bezorgd over klimaatverandering en je wilt graag een bijdrage leveren aan de oplossing. Maar hoe pak je dat aan? Doe mee met deze zesdelige workshopreeks KlimaatGesprekken!

31 januari 2024 – 8 maart 2024
Vriendschapsconcert

vriendschapsconcert 8 maart 2024 Maranathakerk Alphen aan den Rijn

16 februari 2024 – 20 maart 2024
Nieuwe expositie in Galerie Alphen Art

Expositie met 0.a. schilderijen en keramiek

3 maart 2024 om 10:00 – 17:00 Wijnbar&Zo
3 maart 2024 om 13:30 – 23:59 Parkvilla
3 maart 2024 om 15:30 – 23:59 Parkvilla