Zin in Zondag - Workshop Botanisch Tekenen

Ben je een liefhebber van botanische prenten uit de 18e en 19e eeuw? Deze workshop geeft een korte impressie over de geschiedenis van de botanische kunst. Daarna ga je zelf aan de slag met het allerbelangrijkste onderdeel van een goede aquarel, namelijk de tekening. Doe je mee?

Verzorgd door Eline Hoogendijk

Ben je een liefhebber van botanische prenten uit de 18e en 19e eeuw? Deze workshop geeft een korte impressie over de geschiedenis van de botanische kunst. Maar ook over de huidige ontwikkelingen in verfsoorten en andere materialen die het mogelijk maken om 'nieuwe' botanische kunst te maken.

Je gaat zelf aan de slag met het allerbelangrijkste onderdeel van een goede aquarel, namelijk de tekening. Aan de hand van Eline's instructies teken je met papier en potlood zo realistisch mogelijk een verse bloem. Al doende ontdek je of botanisch tekenen iets voor jou is. Wil je meedoen? Meld je gratis aan!

Over de docent Eline Hoogendijk is botanisch kunstenaar en als docent verbonden aan de groep Botanisch Kunstenaars Nederland en de Hortus Botanicus in Leiden. Eline woont en werkt vanuit haar atelier in Boskoop. Planten en bloemen vormen de rode draad in haar leven. Ze raakt nooit uitgekeken op alle mooie en bijzondere soorten, van 'onkruiden' die tussen stoeptegels groeien tot de meest exotische orchideeƫn in het oerwoud. Eline geeft cursussen en werkt in opdracht aan diverse botanische kunstprojecten.

Zin in Zondag In 2022 organiseert de Bibliotheek een serie culturele en creatieve activiteiten op de zondagmiddag onder de naam Zin in Zondag! Muziek en dans, lezen en literatuur, kunst en cultuur, film en theater... alles komt aan bod.

Zin in Zondag wordt mogelijk gemaakt door een financiƫle bijdrage van Stichting Bon Coeur.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een agendapunt in

Meer agendapunten

17 december 2021 – 14 maart 2022 Bibliotheek Rijn en Venen
Fitroom - gamen in de bieb

In de bieb is meer te doen dan boeken lenen! Kom nu gamen in de bieb van Boskoop. Strijd tegen familie, vrienden of andere biebbezoekers door te dansen, fitnessen of je hersenen te laten kraken.

24 januari 2022 – 30 januari 2022 Bibliotheek Rijn en Venen
Foto-expositie Schitterende Seniorendagen

Enthousiaste amateurfotografen Martin Pagie en Anet Terra legden voor de Schitterende Seniorendagen 'de mens in actie' vast: senioren in hun dagelijkse bezigheden. Bewonder de prachtige foto-expositie vanaf 1 december in Bibliotheek Alphen!

24 januari 2022 om 19:30 – 22:00 Volksuniversiteit Alphen aan den Rijn
Fotografie voor gevorderden

Verdiep je verder in de fotografie – creëer de mooiste foto’s