Workshop Berntsen Mulder Advocaten - 23 juni 2022

  • , ,
  • donderdag 23 juni 2022 om 15:30 – 17:00

WORKSHOP | ‘Conflict bij fusie, splitsing of uittreding in het MKB, hoe los je dat op?’

Ondernemers opgelet! Op donderdag 23 juni organiseert Berntsen Mulder Advocaten een workshop over het voorkomen en oplossen van conflicten die kunnen ontstaan wanneer in het MKB sprake is van een overname of splitsing van een bedrijf, dan wel het uittreden van een vennoot.

In de workshop vertellen advocaat Jos van Bohemen (arbeidsrecht) en Sylvia van der Salm (ondernemingsrecht) aan de hand van diverse voorbeelden uit de praktijk hoe dit soort conflicten kunnen ontstaan en hoe conflicten kunnen worden voorkomen of opgelost. Uiteraard is er volop ruimte voor vragen en discussie.

Welke onderwerpen komen aan de orde?

  • Veel voorkomende oorzaken van conflicten in het MKB tussen vennoten onderling, die leiden tot een overname, splitsing van de onderneming of uittreding van een vennoot.
  • Het belang van het maken van heldere afspraken bij het oprichten van een onderneming (zowel V.O.F. als BV).
  • Een inzicht in een aantal juridische (on)mogelijkheden om conflicten in het MKB over een overname, splitsing of uittreding van een vennoot op te lossen.
  • Met welke (juridische) aandachtpunten kan een ondernemer bijvoorbeeld rekening houden, als hij een overname contract sluit of de onderneming splitst, dan wel als vennoot uittreedt.
  • Het waarderen van een belang in een onderneming.
  • Wat zijn veel voorkomende valkuilen bij dit soort conflicten?

De workshop wordt gehouden van 15.30 uur tot 17.00 uur. Na afloop is er gelegenheid na te praten onder het genot van een drankje.

De workshop vindt plaats in het centrum van Alphen aan den Rijn. Gegevens daarover volgen na aanmelding. Deelname aan de workshop is kosteloos en vrijblijvend. Meer informatie lezen en/of aanmelden? Dat kan hier.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een agendapunt in

Meer agendapunten

1 februari 2022 – 31 december 2022 Stichting Gilde Alphen aan den Rijn
Stadswandelingen centrum Alphen a/d Rijn

De stadsgidsen van het Gilde staan het hele jaar voor u klaar om interessante- en leuke verhalen over Alphen te vertellen.

14 februari 2022 – 14 februari 2023 Sagenn Educatie B.V.
Gratis Cursussen

Kosteloos je schrijf-, lees- of rekenvaardigheden verbeteren? Dan ben je bij Sagènn op het juiste adres!

6 mei 2022 – 26 augustus 2022 Dorpshuis Aarlanderveen
Zomeravond Klaverjassen

Klaverjassen in het Dorpshuis van Aarlanderveen.

14 mei 2022 – 31 juli 2022 Bibliotheek Rijn en Venen
Bijenfoto expositie

Deze expositie geeft een inkijkje in het leven van de bij en leert je van alles over een gezonde leefomgeving voor dit nuttige insect. Het gaat namelijk niet zo goed met de bij. Gelukkig kun je zelf veel doen om een leefbare plek in je tuin of op je balkon te maken voor bijen en andere bestuivers.

2 juni 2022 – 25 augustus 2022
Zomeravondbridge

Zomeravondbridge bij Recreatie Bridge Alphen in de Bron.